تیلاپیا
تیلاپیا یک ماهی آب شیرین گرم است، اما برخی از گونههای آن به خوبی با زندگی در دریا سازگار هستند. اصالتاً آفریقایی بود و در نیمه دوم قرن بیستم در آسیا، آمریکا و اروپا سازگار شد. بدنی کوتاه و پوشیده از فلس های کوچک و باله پشتی بلندی دارد. این گیاه با موفقیت در مناطق گرمسیری پرورش داده شده است زیرا مقاوم است، به خوبی تولید می کند و به سرعت رشد می کند.
مقاوم در برابر شرایط سخت کشاورزی
تیلاپیا با موفقیت در مناطق گرمسیری پرورش شده است زیرا مقاوم است و می تواند کشاورزی فشرده (تراکم جمعیت بالا) را تحمل کند. به راحتی تولید مثل می کند، در برابر بیماری مقاوم است، در برابر دست زدن مقاوم است و به سرعت رشد می کند. می توان آن را در حوضچه های خاکی، مخازن بتنی یا در قفس پرورش داد.
ماهی تیلاپیا پس از کپور و جلوتر از ماهی قزل آلا دومین ماهی پرورشی در جهان است. چین با 1.8 میلیون تن در سال 2015 تولید کننده اصلی است.
بیشترین گونه های مورد استفاده در آبزی پروری نیل، موزامبیک و تیلاپیا اورئوس هستند. آنها معده کوچکی دارند و تا چهار بار در روز با مقادیر کمی از محصولات جانبی عمدتاً کشاورزی ( کیک های روغنی تهیه شده از گیاهان روغنی، پنبه یا ذرت )، کود آلی (کود مایع) و گرانول تغذیه می شوند. بچههای انگشتدست نسبت به بزرگسالان به پروتئین بیشتری نیاز دارند و محصولات جانبی حیوانی (آب گوشت، آرد خون، پودر ماهی و روغن ماهی) و ویتامینها را دریافت میکنند.
این مطلب را هم بخوانید
کشاورزی تیلاپیا در تایلند
ماده های بالغ می توانند هر سه تا چهار ماه یکبار تخم بگذارند (از هفته دوازدهم در مورد تیلاپیا نیل). آنها تخم های خود را در لانه های ساخته شده توسط نرها می گذارند، سپس تخم های بارور شده را در دهان خود حمل می کنند تا زمانی که از تخم خارج شوند. سپس بچه های انگشتی را در نزدیکی خود نگه می دارند تا زمانی که به اندازه کافی بزرگ و قوی شوند (10 میلی متر). برای تقویت تولید مثل ، یک نر سه ماده را بارور می کند. دمای آب نیز به دقت کنترل می شود، زیرا تیلاپیا فقط در دمای حداقل 22 درجه سانتی گراد رشد می کند. برای جلوگیری از همخواری ، بچههای کوچکتر را از بچههای کوچکتر در منطقه پرورش جدا میکنند .
رشد با توجه به تنوع، جنس و شرایط پرورش (تراکم ماهی، غذا، دمای آب، شوری آب) متفاوت است. در کشاورزی فشرده، ماهی تیلاپیا نیل حدود 1 گرم تا 2 گرم در روز در آبی که در دمای 25 درجه سانتی گراد نگهداری می شود، افزایش می یابد . نتایج برای نرها و نژادهای بهبود یافته با تراکم جمعیت کم در دمای 30 درجه سانتیگراد بالاتر است . پس از هفت ماه در آب، این ماهی می تواند تا 650 گرم وزن داشته باشد، در حالی که با تراکم جمعیت بالا، وزن ماهی تنها 300 گرم است. هنگامی که ماهی ها برداشت شدند، بلافاصله در یخ بسته بندی می شوند تا به جایی که تازه یا فرآوری شده فروخته می شوند، حمل می شوند. از آنجایی که ماهی تیلاپیا ماندگاری طولانی دارد، به ویژه در وعده های غذایی فرآوری شده مورد توجه قرار می گیرد.
ماهی در حال تسخیر جهان
ماهی تیلاپیا از خانواده سیچلایدها است و در آبهای شیرین گرم زندگی می کند . حدود صد گونه وجود دارد که برخی از آنها به خوبی با زندگی در دریا سازگار هستند. اصالتاً آفریقایی بود و در نیمه دوم قرن بیستم در آسیا ، آمریکا و اروپا سازگار شد . بدن نسبتا کوتاهی دارد که با فلس های کوچک پوشیده شده و باله پشتی بلندی دارد. ماهی تیلاپیا نیل گونه اصلی پرورش یافته در جهان است. خاکستری با انتهای مایل به صورتی و بین 20 تا 38 سانتی متر طول دارد. می تواند تا ده سال زنده بماند و تا وزن 5 کیلوگرم رشد کند.
منبع:انگلیسی www.nutritionix.com