تاثیر تغذیه مولدین با اسید چرب در تفریخ تخم و تکامل لارو حاصله از این مولدین:
خاویار و مراحل عمل آوری و بسته بندی آن رقمبندی خاویار: دان 1: دانه های خاویار درشت، بدون پوسته و رنگ آن روشن .دان 2: دانه های خاویار ریز، پوسته كم و سیاه رنگ . دان 3: یا داخله هم گفته می شود، دانه های خاویار خیلی ریز، نارس میباشد.
مراحل عمل آوری و بسته بندی خاویار 1- شكافتن شكم ماهی و در آوردن تخمدان برای عمل آوری خاویار در ابتدا
ماهی صید شده را به اطاق خاویار سازی میبرند.
ماهی را شستشو میدهند.
شكم آن را مطابق روش و اصول خاصی میشكافند.
خاویار آنرا بدون آنكه آلوده شود یعنی با دقت كافی، بیرون میآورند و در داخل ظرف مخصوص میریزند.
پس از وزن كردن، آن را به اطاق خاویار سازی میبرند. نکته: A-شكافتن ماهی بایستی تا 3-4 سانتی متری سوراخ مخرج و به امتداد سر تا كمی بالاتر از باله های سینه ای انجام شود. B-به منظور جلوگیری از برش تخمدان و سایر اعضای بدن، چاقو باید فقط به اندازه كلفتی یا ضخامت پوست ناحیه شكمی ماهی رفته باشد. C- در ضمن برش از ناحیه سر به طرف مخرج صورت می گیرد
2-غربال کردن خاویار
در اطاق خاویار سازی مسئول مربوطه تخم هر ماهی را به طور مستقل و جداگانه، روی الك مخصوصی (الك نخی) مالش میدهند.
برای غربال كردن قطعات تخمدان را بایستی به نحوی روی غربال قرار داد كه پرده و الیاف متصله در جهت بالا قرار گیرد.
با فشار مختصر و حركت دورانی با دست ،دانه های اشپل از تخمدان جدا گردیده و از چشمه های غربال گذشته، در داخل ظرف دیگری(تاس) قرار می گیرد. 3- شستشو خاویار تخم های غربال شده یا خاویار الك شده را با آب سرد و تمیز و بهداشتی شستشو داده تا مواد لزج لخته های خون و چربی و سایر مواد خارجی از لحاظ تكه های الیاف پیوندی و غیره كاملاً بر طرف شود.
نحوه شستن خاویار 1- ابتدا در تاس استیلی حاوی خاویار آب ریخته، با احتیاط آن را به هم زده و بلافاصله تاس را خم کنید.
بدین طریق لخته های خون و الیاف پیوندی و چربی كه به علت دارا بودن وزن مخصوص كمتر روی آب آمده اند با آب بیرون ریخته می شوند. 2- بلافاصله پس از شستشو خاویار خام ، جهت خروج آب مازاد روی الك موئی ریخته می شود. *مدت شستشو و چكاندن آب روی الك موئی نباید از30 دقیقه تجاوز نماید.
4- نمك زدن خاویار نمك زدن خاویار باید در ظرف استیل حداكثر ظرف 15دقیقه انجام گیرد.
خاویار الك شده را با نمك مخصوصی مخلوط میكنند.
آنقدر آن را به هم میزنند تا تمامی نمك جذب آن بشود.