شرایط باروری ماهی تیلاپیا
ماهی تیلاپیا عمدتاً از پلانکتون ها، جلبک ها و سایر مواد گیاهی تغذیه می کند. در نتیجه الگوهای تغذیه آنها سموم را در بدن خود جمع نمی کند.
تیلاپیای بالغ می تواند تا ۴ بار در سال (دوره های ۳ ماهه) تخم ریزی کند و در هر تخم ریزی می توانند تا ۱۲۰۰ تخم تولید کنند.
آنها تخم های خود را در لانه هایی که توسط جنس نر ساخته شده می گذارند و سپس تخم های بارور شده را در دهان خود حمل می کنند تا زمانی که از تخم خارج شوند.
سپس بچه ماهی هایی که کوچک تر هستند را در نزدیکی خود نگه می دارند تا زمانی که به اندازه کافی بزرگ و قوی شوند (۱۰ میلی متر) برای تقویت تولید مثل، یک نر سه ماده را بارور می کند.
ماهی تیلاپیا،معرفی،ارزش غذایی،فواید و مضرات
تیلاپیا: در حال تسخیر جهان
ماهی تیلاپیا از خانواده سیکلیدها است و تنوع آن به حدود صد گونه می رسد که برخی از آنها به خوبی با زندگی در دریا سازگار هستند.
در نواحی جنوب ایالات متحده، تولید مثل تیلاپیا به شدت کنترل می شود تا ورود ناخواسته این گونه به آب های بومی کاهش یابد، زیرا افراد بومی منطقه و فعالان محیط زیست، از اینکه به جمعیت و تنوع ماهی های بومی منطقه آسیب برسد هراس دارند.
طبق گزارش موسسه ملی شیلات آمریکا ، تیلاپیا در فهرست ده ماهی پرمصرف در ایالات متحده قرار دارد. اگر از آن دسته طرفدار غذاهای دریایی باشید ، به احتمال زیاد تا کنون حداقل یکبار در رستوران یا خانه ماهی تیلاپیا خورده اید.
نیل، یکی از گونههای اصلی این ماهی است که در سراسر جهان برای پرورش استفاده میشود.
تیلاپیا نیل، بدنی خاکستری با انتهای مایل به صورتی و بین ۲۰ تا ۳۸ سانتی متر طول دارد.این نوع تیلاپیا می تواند عمری به طول ده سال داشته باشد و تا وزن 5 کیلوگرم رشد کند.
ارزش غذایی ماهی تیلاپیا
تیلاپیا منبع بسیار چشمگیری از پروتئین است. این ماهی در هر ۱۰۰ گرم، ۲۶ گرم پروتئین و تنها ۱۲۸ کالری دارد.
حتی چشمگیرتر میزان موجود در این ماهی است.همچنین تیلاپیا سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مانند: نیاسین، ویتامین ب ۱۲ ، فسفر، سلنیوم و پتاسیم است.
یک وعده ۱۰۰ گرمی از ماهی تیلاپیا حاوی موارد زیر است :
کالری: ۱۲۸
کربوهیدرات: ۰ گرم
پروتئین: ۲۶ گرم
چربی: ۳ گرم
نیاسین: ۲۴درصد از RDI
ویتامین ب ۱۲: ۳۱ درصد از RDI
فسفر: ۲۰ درصد از RDI
سلنیوم: ۷۸ درصد از RDI
پتاسیم: ۲۰ درصد از RDI
آیا مصرف تیلاپیا خطراتی را به همراه دارد ؟
بسیاری از مردم ماهی تیلاپیا را دوست دارند زیرا نسبتاً مقرون به صرفه است و حاوی مواد مغذی مفیدی است. اما با توجه به مبدأ تامین ماهی، احتمال آلودگی باکتریایی و سایر نگرانیهای ایمنی وجود دارد.
در نتیجه، بسیاری از مردم ادعا می کنند که باید به طور کامل از این ماهی اجتناب کنید و حتی ممکن است برای سلامتی شما مضر باشد.
مزایا و خطرات ماهی تیلاپیا تا حد زیادی به تفاوت در شیوه و مکان پرورش این ماهی بستگی دارد.
بررسی فواید و مضرات مصرف ماهی تیلاپیا
یکی از دلایلی که این دست حرف و حدیث ها را در رابطه با مصرف ماهی تیلاپیا می خوانیم را می توان نسبت امگا ۶ به امگا ۳ آن دانست.
یکی از دلایل اصلی این امر این است که ماهی هایی مانند سالمون، قزل آلا، و ساردین حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. در واقع، ماهی آزاد صید شده وحشی حاوی بیش از ۲۵۰۰ میلی گرم امگا ۳ در ۱۰۰ گرم است.
اسیدهای چرب امگا ۳ چربی های سالمی هستند که با کاهش سطح تری گلیسیرید خون خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهند.
و اما خبر بدی که در این زمینه می توان برای تیلاپیا مطرح کرد، این است که این ماهی تنها حاوی ۲۴۰ میلی گرم اسیدهای چرب امگا ۳ در هر ۱۰۰ گرم است، که این مقدار تقریبا ده برابر کمتر از دیگر ماهی های آزاد وحشی است.
از طرفی برخی از متخصصین معتقدند، اسیدهای چرب امگا ۶ می توانند مضر باشند و اگر بیش از حد مصرف شوند، خطر ابتلا به یک سری بیماری های قلبی را افزایش می دهد.
نسبت توصیه شده امگا ۶ به امگا ۳ در رژیم غذایی، معمولاً تا حد امکان باید نزدیک به ۱:۱ باشد.
مصرف ماهی های سرشار از امگا ۳ مانند سالمون به راحتی به شما کمک می کند تا به این هدف دست یابید، در حالی که این نسبت ۱:۱ با مصرف ماهی تیلاپیا به دست نمی آید.
ماهی تیلاپیا،معرفی،ارزش غذایی،فواید و مضرات
سخن آخر، سالم ترین نوع تیلاپیا
در حالت ایده آل، مصرف ماهی تیلاپیا صید شده از آب های آزاد، به نوع پرورش یافته ارجحیت دارد. اما صید تیلاپیا در آب های آزاد آنچنان به راحتی تهیه نوع پرورش یافته نیست. اکثریت قریب به اتفاق ماهی تیلاپیا که در دسترس مصرف کنندگان است، پرورشی است.
ماهی تیلاپیا پرورش یافته در کشور چین دلیل استفاده از برخی مواد شیمیایی در استخرهای پرورش ماهی در این کشور را می توان از ناسالم ترین نوع این ماهیان دانست.
به همین دلیل تهیه نمودن ماهی تیلاپیا از یک منبع مورد اعتماد یکی از مهم ترین مسائلی است که باید پیش از خرید این ماهی رعایت کنید.
خوشبختانه تیلاپیایی که هلدینگ خوراک آبزیان بهدانه شمال برای شما فراهم می کند، در بالاترین سطح کیفیت از نظر سلامت و طعم و مزه است که می تواند تجربه خوشایندی را از مصرف این ماهی برای شما به ارمغان آورد.
ماهی تیلاپیا،معرفی،ارزش غذایی،فواید و مضرات