ماهی تیلاپیا نوعی ماهی نرم و لطیف است که شما می توانید این نوع ماهی را با روش های متفاوتی طبخ کنید در این بخش نحوه تهیه ماهی تیلاپیا را با روشی ساده در اختیار شما همراهان عزیز و گرامی قرار داده ایم.
ماهی تیلاپیا و ماهی سالمون از خوشمزه ترین انواع ماهی ها هستند که شما می توانید این نوع ماهی ها را در تهیه ماهی سوخاری نیز به کار ببرید. دستور پخت ماهی تیلاپیا را در این بخش به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.
ماهی تیلاپیا : ۴ تکه
سیر خشک : به مقدار لازم
پیاز : به مقدار لازم
زعفران : به مقدار لازم
پودر سوخاری : به مقدار لازم
آب لیمو تازه : به مقدار لازم
فلفل دلمه ای : به مقدار لازم
نمک و فلفل : به میزان لازم
ادویه های تند : به میزان لازم
در مرحله اول طرز تهیه ماهی تیلاپیا ابتدا ماهی را به خوبی تمیز کنید و تکه تکه کنید.
سپس زعفران دم کرده را با روغن زیتون در درون لیوانی با یکدیگر مخلوط کنید سپس حبه های سیر را رنده کنید و یا خرد کنید و ادویه های تند را با سیر مخلوط کنید و مخلوط سیر را به زعفران دم کرده اضافه نمایید.
سپس پیاز را خرد کنید و با نمک به خوبی مخلوط کنید بهتر است که پیاز را در درون کیسه فریزر قرار دهید تا هنگام قرار دادن ماهی در یخچال بوی پیاز و سیر فضای یخچال را پر نکند. سپس مخلوط روغن زیتون و زعفران را به پیاز ها اضافه کنید و آبلیمو تازه و فلفل دلمه ای خرد شده و را هم به پیاز اضافه کنید و ماهی تیلاپیا را در درون کیسه فریزر قرار دهید و درب کیسه فریزر را ببندید و در درون یخچال نگه دارید تا ماهی ها مزه دار شوند و جا بیفتند.
کیسه فریزر را به مدت ۱ ساعت در درون یخچال قرار دهید. اگر آبلیمو و یا لیمو ترش به ماهی اضافه کنید نباید ماهی بیشتر از یک ساعت در درون یخچال قرار بگیرد. بعد از مدت زمان ذکر شده ماهی ها را در درون ظرف بریزید.
و بعد ادویه های تند را به پودر سوخاری اضافه کنید.
تکه های ماهی را به پودر سوخاری آغشته کنید و آن ها را در درون تابه و یا سرخ کن سرخ کنید.
می توایند بعد از سرخ کردن ماهی تیلاپیا تکه های ماهی را در درون ظرف مناسبی قرار دهید و به کمک روش های تزیین کردن ماهی این ماهی خوشمزه را به زیبایی تزیین کنید.
این ماهی به روش های مختلفی قابل پخت است که در ادامه مطلب دستور تهیه ماهی تیلاپیا رژیمی در فر را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد که بسیار ساده و راحت است فقط کافی است طبق مراحل تهیه آن پیش بروید تا آن را تهیه و نوش جان کنید.
در روش تهیه این نوع ماهی رژیمی ابتدا ماهی را به خوبی تمیز کرده سپس استخوان های آن را جدا کرده تا به شکل فیله در آید حالا فیله ها را داخل پلاستیک گذاشته و درب آن را محکم نمایید و اجازه دهید به مدت یک شب داخل یخچال بماند.
حالا فر را بر روی دمای ۲۰۴ درجه سانتی گراد گرم نمایید و کف ظرف پیرکسی مورد نظرتان را با کمی کره چرب کرده سپس ماهی را از داخل یخچال بیرون آورده و با کمک دستمال آشپزی آن را خشک نمایید و داخل ظرف پیرکس چرب شده بگذارید.
در این مرحله نوبت به مزه دار کردن فیله ها می رسد که ابتدا کره ذوب شده را با زنجبیل، پودر سیر، آرگانو، پاپریکا و نمک مخلوط کنید سپس به آن آبلیمو بیفزایید و مخلوط به دست آمده را بر روی فیله ها بمالید.
حالا ظرف دارای ماهی را بدون اینکه درب آن را ببندید داخل فر که از قبل گرم کرده اید گذاشته تا به مدت هفت تا دوازده دقیقه بپزد و یا می توانید درب ظرف را با فویل بسته و اجازه دهید حدوداً به مدت بیست و پنج دقیقه داخل فر بماند تا کاملا پخته شود.
در مرحله آخر ماهی را بعد از پختن از فر بیرون آورده و بعد از زمان دو دقیقه آن را با سبزیجات پخته و برنج سرو کنید، نوش جان.
نکته : اما در صورتی که زمان کافی برای گذاشتن ماهی به مدت یک شب داخل یخچال را ندارید پلاستیک دارای فیله ها را به مدت بیست دقیقه داخل کاسه ای گذاشته و به آن آب یخ بیفزایید.