خریدار میگو وانامی در شمال

افرادی که خریدار میگو هستند می توانند به روش های گوناگون از شمال کشور این ماده غذایی ارزشمند را خریداری کنند و به عنوان یک غذایی مقوی از آن استفاده نمایند. خرید این محصول غذایی به روش های مختلف انجام پذیر است 

خریدار میگو وانامی در شمال

آیا میگو ریز و درشت از نظر ارزش تغذیه‌ ای یکسانند؟

آیا میگو ریز و درشت از نظر ارزش تغذیه‌ ای یکسانند؟

میگو ریز و درشت به خاطر خواص فراوانی که دارد یکی از پر فروش ترین خوراکی ها به حساب می آید و هر روزه بر تعداد کسانی که از این ماده ی غذایی با ارزش بهره می برند افزوده می شود و یک منبع غنی از کلسیم، پروتئین، ید و املاح ضروری بدن مانند فسفر و آهن می باشد که برای زنان باردار و کودکان بسیار لازم و مهم می باشد و باید برای تقویت و رشد بهتر برای بدنشان تأمین گردد . 

میگو صادراتی یکی از بهترین و با کیفیت ترین انواع میگو به شمار می آید که از تازه ترین آن ها انتخاب شده که بدنی سفت دارند و به پوست ی آن وصل می باشند و باید پوسته ی آن ها عاری از هر گونه خال و یا آثاری باشد چرا که این لکه ها نشان بر فساد و خرابی میگو می باشند و هم چنین پوسته ی آن ها زرد نباشد زیرا نشان بر وجود مواد شیمیایی برای روشن کردن پوست میگو می باشد .

وقتی میگو را بو می کنیم بهتر است بوی دریا به مشاممان برسد و حتما در زمان خرید به این نکته مهم باید توجه داشت و میگو را بو کرد تا بوی نامطبوعی ندهد . 

امروزه بسیاری از آب های دریا به دلایل گوناگون دچار آلودگی می باشند اما در این میان میگو یکی از خوراکی هایی است که از مقاومت بسیار بالا در برابر مواد سمی و آلودگی ها برخوردار می باشد و به خاطر وجود چربی مفید در آن و بسیاری از ویتامین ها کلکسیونی از مواد مفید مورد نیاز بدن به شمار می آید و در جلوگیری از ابتلا به بسیاری از سرطان ها موثر می باشد و بسیاری از مواد سمی و خطرناک موجود در کبد را دفع می کند و به خاطر نداشتن چربی مضر یکی از بهترین غذاها در رژیم لاغری به حساب می آید برای کسانی که دچار افزایش وزن هستند .

این ماده غذایی مفید موجب پایین آوردن کلسترول می شود و چون مملو از امگا ۳ می باشد از بسیاری از بیماری ها مانند حواس پرتی و یا آلزایمر در پیری جلوگیری می نماید و فشار خون را نیز به خوبی کنترل می نماید و برای کسانی که گوشت قرمز مصرف نمی نمایند و یا از خوردن آن منع شده اند جایگزین بسیار مطمئنی می باشد که از نظر خاصیت و پروتئین با آن برابری می نماید و هم چنین از کم خونی در افراد جلوگیری کرده و آهن مورد نیاز را به خوبی تأمین می نماید و منافع بی شمار دیگری را به جسم هدیه می کند .

سایز میگو و انواع سایز بندی میگو

سایز میگو و انواع سایز بندی میگو

همانطور که می دانید میگو را از لحاظ سایز جدا می کنند سایز بندی میگو توسط دستگاه های مخصوص و بیشتر در مناطق جنوبی و شمالی کشور انجام می گیرد.

اغلب افراد به دنبال میگو سایز متوسط هستند و در وعده های غذایی به وفور از ان ها استفاده می نمایند.

امروزه کشور های زیادی در دنیا به پرورش و خرید و فروش این محصول غذایی با ارزش پرداخته اند که ایران با وجود سواحل بزرگ یکی از بزرگترین و معروف ترین کشور های تولید کننده و صادر کننده میگو به حساب می آید.

سواحل خلیج فارس یکی از بزرگترین مراکز تولید و پرورش میگو است که در آب های بوشهر انواع میگو وجود دارد و در بازار های محلی آن فروش انواع ماهی و میگو صورت می پذیرد و بهترین میگو خشک و تازه با مناسب ترین قیمت و بهترین کیفیت عرضه می گردد .

و مهم ترین کشورهای تولید کننده میگو هلند، آلمان، اندونزی و فرانسه می باشند که هر ساله درآمد زیادی از صادرات ماهی و میگو به دست می آورند .

قیمت میگو بیشتر به اندازه ی آن وابسته است تا ظاهر و رنگ آن، و هر چه اندازه آن بزرگتر باشد به طور طبیعی قیمت آن هم بالاتر می رود .

انواع میگو دریایی در سواحل خلیج فارس موجود می باشد اما معروف ترین و مرغوب ترین آن چند نوع می باشد که بیشترین صید را در میان صیادان به خود اختصاص می دهند و هدف اصلی و مهم آن ها در صید به شمار می آید .

از انواع معروف و پر طرفدار میگو، میگوی ببری در آب های شهر بوشهر و میگوی موزی در آب های شهر هرمزگان می باشد و انواع دیگر آن سفید، سرتیز، ببری سیاه و سفید هندی می باشد .

میگو درشت ببری بهترین نوع میگو است که در آب های بوشهر وجود دارد و سرشار از ویتامین، امگا ۳ و املاح مفید می باشند و مقدار فسفر موجود در آن بسیار بیشتر از انواع دیگر میگو می باشد که در پیشگیری از انواع سرطان بسیار مفید و موثر بوده و هم چنین فشار خون را کنترل نموده و در درمان بسیاری دیگر از بیماری ها اثر گذار است و طعم گوشت آن خیلی خوشمزه و لذیذ می باشد و از شاه میگو های دریای جنوب قلمداد می شود .

نوع دیگر میگو، میگو موزی می باشد که در سبد غذایی ایرانیان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و بیشترین فروش را دارد و پوست آن سفت و محکم می باشد و طعم گوشت آن بسیار مطبوع می باشد و طرفداران زیادی را به خود معطوف نموده است .

نوع دیگر میگو سفید هندی می باشد که پوسته ای سخت دارد و در جاهای گوناگونی زیست می کند .

البته میگو ها هم به صورت طبیعی در آب های آزاد زندگی می کنند و هم می توان به صورت پرورشی آن را تکثیر کرد .و تنوع رنگ آن ها به خاطر گوناگونی محیط های زندگی می باشد که فرق می کند و لی بعد از انجام پخت همه به رنگ صورتی در می آیند که نشانه سلامتی و سالم بودن میگو می باشد و این که رنگ آن باید در تمام سطح یکنواخت باشد و بوی بدی نداشته باشد که میگوی تازه اصلا بد بو نیست و این غذا برای افراد پیر و سن بالا که دندان ندارند و یا قادر به جویدن نیستند بسیار برای هضم مفید و مناسب می باشد و باید توجه داشت که میگوهای درشت و بزرگ از گوشت سفت تری برخوردارند و در مقایسه با انواع ریز و کوچک که گوشت نرم تری دارند برای جویدن و هضم کمی سخت تر می باشد .

میگو موزی چیست و چه خصوصیاتی دارد؟

میگو موزی چیست و چه خصوصیاتی دارد؟

میگو موزی یکی از بهترین محصولات در دسته آبزیان است که دارای خصوصیات فراونی است این میگو را در هر شرایطی می توان استفاده نمود.

میگو موزث دارای ۲۴۰ میلی متر طول دارد که از سایر کرم ها و میگوهای دیگر تغذیه می کند این نوع میگو در دو فصل از سال اوایل بهار و اواخر پاییز می توانند تخم ریزی کنند و تعداد تخم هایی که می گذارند بیش از ۲۰۰ هزار می باشد.

میگو مویزی روزها در لابلای رسوبات دریا نهفته می شوند و شب ها برای تغذیه در آب های دریا شناور می شوند.

مهمترین نکته ای که در خرید میگو خشک و تازه باید مد نظر داشت این است که باید آن را از مراکز شناخته شده و معتبر تهیه نمود چرا که میگوی تازه غذایی است که بسیار زود فاسد می شود و زود باید به یخچال یا فریزر انتقال داد و اگر نوع یخ زده و منجمد آن خریداری می شود بهتر است به تاریخ تولید و انقضای درج شده بر روی بسته بندی توجه گردد و این که از پروانه بهداشتی برخوردار باشد و دیگر این که در جایی بسیار سرد نگه داری شود تا تازگی و خواص خود را از دست ندهد . 

سواحل خلیج فارس که مرکز پرورش و رشد انواع میگو و ماهی به شمار می آید جزو اصلی ترین مراکز خرید و فروش این ماده غذایی بی نظیر به شمار می آید و بهترین انواع میگو در آب های بوشهر، خوزستان، هرمزگان و چابهار وجود دارد که همه از طعم و کیفیت عالی برخوردار می باشند و همواره در سبد غذایی مردمان این مناطق موجود می باشد و از منافع آن بهره مند می شوند .

میگو خشک چون شور و خوشمزه است یکی از غذاهای دوست داشتنی است که بوی تیز میگو تازه را ندارد و مانند خاویار یکی از خوراکی های پر خاصیت می باشد و بیشتر در شهرهای حاشیه خلیج فارس تهیه می شود .

در بسیاری از کشورهای اروپایی میگو خشک را به شکل آجیل مصرف می کنند و بعضی دیگر از آن برای تهیه غذاهای خوش مزه استفاده می کنند و برخی دیگر از آن به عنوان طعم دهنده در انواع سالاد و دسر بهره می برند .

تولید میگو سفید در شمال

تولید میگو سفید در شمال

بهترین میگو صادراتی بوشهر با بهترین کیفیت و بسته بندی شده در وزن های گوناگون به صورت کاملا بهداشتی به شکل تازه و منجمد به اکثر کشور های منطقه و جهان صادر می گردد .

میگو تازه از بافت و مزه بهتری برخوردار است و باید فاقد لکه و یا هر گونه اثری باشد چون که وجود هر نوع لکه ای نشان بر شروع خراب شدن آن می باشد . میگوی تازه باید بزرگ و سفید رنگ باشد تا طعم لذیذ تری داشته باشد .

میانگین وزن میگوهای جنوب نزدیک هفت تا ده گرم می باشد و علت این که میگو های درشت و بزرگ از نظر قیمت کمی گران تر می باشند این است که از نظر ظاهر بهتر به نظر می رسند و خریدار علاقه بیشتری به خرید آن دارد و گر نه از نظر خواص با اندازه های کوچک و ریزتر آن هیچ تفاوتی ندارد و بهترین میگوها از همین دریای جنوب صید می شود که خوب است آن را تازه خریداری نماییم مگر برای کسانی که از نظر بعد مسافت مجبورند از نوع منجمد و یخ زده آن تهیه نمایند، به طور کلی میگو غذایی با ارزش و بسیار مفید است که برای همه رده های سنی توصیه می شود و حتی برای کودکانی که بیشتر از دو سال ندارند گنجاندن آن در برنامه غذایی روزانه شان سفارش شده است .

میگو وانامی جزء پرطرفدارترین میگو پرورش دنیا

میگو وانامی جزء پرطرفدارترین میگو پرورش دنیا

یکی از میگوهای پرطرفدار در دنیا میگو وانامی است که جز پرطرفدارترین ابزیان بوده و پرورش آن در تمامی نقاط دنیا انجام می گیرد.

تمامی نمایندگی های فروش انواع میگو وانامی و ماهی سعی بر این دارند تا بهترین محصولات را خریداری نمایند که هم از کیفیت مطلوب و بهینه و هم قیمت ارزان برای مصرف کننده برخوردار باشد و هیچ کس از این غذای دریایی مفید بی نصیب نماند .

و شاید افرادی که کمتر از میگو استفاده می کنند به اندازه ی کافی به منفعت های  آن آشنایی ندارند و این که  در سلامتی بدن و حفظ و شادابی پوست و مو تأثیر فراوانی دارد و باعث افزایش انرژی و رفع خستگی می شود و سیستم ایمنی بدن را تقویت نموده و بسیار اشتها آور می باشد و در پیشگیری از ناراحتی و افسردگی هم سودمند بوده و سلامت چشم و بینایی را افزایش می دهد و هم چنین در تنظیم هورمون های بدن بسیار موثر عمل می کند و استحکام استخوان ها را موجب می شود.

بنابراین با تمام فوایدی که اشاره شد نباید از این منبع مهم عذایی غافل شد که با آن می توان غذاهای بی شماری را تهیه نمود و هم به صورت سرخ شده و هم بخار پز می توان آن را طبخ نمود و مردمان مناطق جنوب در پخت غذاها از آن بسیار استفاده می نمایند چون به این کانون ویتامین و پروتئین ایمان دارند .

غذاهای بسیار لذیذ و پر طرفدار مانند قلیه میگو، میگو سوخاری، میگو کبابی و غیره همه از غذا های محبوب و معروف به حساب می آیند . 

شرکت بازرگانی عرضه میگو در مازندران

شرکت بازرگانی عرضه میگو در مازندران

در شهر مازندران شرکت های بازرگانی فراوانی قرار گرفته اند که کار فروش و عرضه انواع آبزیان از جمله میگو را به عهده دارند.

در کشور ما ایران بهترین نوع میگو در سواحل جنوبی موجود می باشد و این خوراکی با ارزش توسط صیادان ماهر مناطق بوشهر، چابهار، خوزستان و هرمزگان صید می شود و بعد توسط انواع نمایندگی ماهی و میگو خریداری و بسته بندی می گردد و به تمامی شهرها و مناطق کشور ارسال می گردد . 

و نمایندگی ها متناسب با نیاز و تقاضای خریداران انواع میگو را به صورت خشک و تازه و با ارزان ترین قیمت بسته بندی و آماده می نمایند و در بین همه ی خریداران توزیع می نمایند . 

فروش میگو وانامی عمده و ارزان

فروش میگو وانامی عمده و ارزان

غذاهای دریای، تنوع بسیار زیادی دارند و اغلب آن ها دارای خواص ویژه و منحصر به فرد هستند؛ که به علت شرایط زندگی آن ها و استفاده از املاح دریایی می باشد. برخی از این انواع، از قیمت بالایی به علت کمیاب بودن و امکان یافت دشوارتر برخوردارند؛ مانند خاویار که دسترسی را برای همه امکان پذیر نکرده است. اما هستند خوراک های دریایی دیگر که با قیمت مناسب و حتی ارزان، ولی با ارزش غذایی تقریبا مشابه و به شدت مغذی در بازارهای مختلف عرضه می شوند. میگو وانامی از آن دسته خوراک های دریایی است که با خواص فوق العاده، طرفداران زیادی را به سمت خود جلب کرده است. فروش میگو عمده و ارزان، به روش های مختلفی در کشور ما، ممکن بوده و از استقبال خرید بالایی هم برخوردار می باشد.

پرورش دهندگان انواع میگو در مارندران

پرورش دهندگان انواع میگو در مارندران

در برنامه غذایی مردم ایران، سهم بسیار زیادی از مصرف پروتئین را، آبزیان به خود اختصاص داده اند؛ همچنین در بین انواع پروتئین، آبزیان بیشترین نرخ تولید را در سال های گذشته بر عهده داشته اند.
استقبال بی نظیر مردم از میگو، نسبت به سایر آبزیان، سال های زیادی است که دیده می شود؛ اما امروزه مصرف، به سطحی بسیار بالاتر از گذشته رسیده است.
به دلیل اینکه میگو نه تیغ داشته و نه خار، همچنین سبک های طبخ گوناگونی را در بر می گیرد، از آن بسیار استقبال می شود.

انواع میگو در مازندران، علاوه بر اینکه به طور آزاد از دریا صید می شود، در مزارع پرورش میگو نیز، به تکثیر و رشد می رسد؛ چرا که شرایط آب و هوایی این منطقه، اکوسیستم خوبی را برایشان رقم زده است.
به خصوص شرق مازندران، که در زمینه میگو وانامی در دهه های اخیر، بسیار خوش درخشیده است و سهم زیادی از تولید کشور را به دوش می کشد.

در حاشیه دریای خزر، از آب این دریاچه بزرگ برای پرورش میگوی وانامی بهره وری می شود؛ که با توجه به طرفداران بسیاری که در خود استان و تمام کشور دارد، هر روزه شاهد افزایش این فعالیت هستیم.
البته که اداره شیلات، با بررسی مجوزهای لازم و ارائه آن ها به صاحبان فعالیت، بر استفاده درست و به اندازه ظرفیت محیط و بدون لطمه به سایر اکوسیستم ها، نظارت می کند.

بخشی از این خوراک مغذی و خوش طعم، در استان مازندران، پس از تولید و برداشت، به مصرف مردم بومی منطقه می رسد و بخش دیگری از آن به سراسر کشور عرضه می شود، تا استان هایی که دسترسی به پرورش و تهیه این غذای با ارزش ندارند، امکان استفاده بیابند.

تولید میگو ارگانیک و سالم به روش سنتی

ارزش غذایی میگو ارگانیک، بسیار بیشتر از نوع پرورش یافته به سبک غیر سنتی و غیر ارگانیک است.
سلامت این میگو، به روش پرورش مربوط است که مراحلی را شامل می شود؛ رعایت الزامات و قواعد این مراحل، برای تولید و رشد ارگانیک حیاتی بوده و در غیر این صورت، میگو سلامت کافی برای استفاده را دارا نمی باشد.

در اینجا، به شرایط لازم تولید میگو ارگانیک به تفصیل می پردازیم:

  1. انتخاب محل پرورش: برای انتخاب محل پرورش میگو ارگانیک، نیاز است تا محل به نحوی انتخاب شود، که تهدید و خطر را برای اکوسیستم های مجاور به حداقل برساند؛ برای مثال در جنوب کشور، در صورت آسیب به جنگل های حرا، به مزرعه غیر ارگانیک بدل می شود.
  2. حفاظت اکوسیستم مزرعه و مناطق اطراف آن: به این صورت که با نوع ماهی های غیر پرورشی در مزرعه یعنی انواع ناخواسته، به صورت فیزیکی مقابله شده و صید آن ها انجام شود، در این حالت نباید از سموم شیمایی استفاده کرد که ورود آن به آب، مخالف قواعد ارگانیزه مربوطه می باشد؛ همچنین ورود و خروج آلاینده ها، باید به صفر برسد و کنترل شود.
  3. نوع گونه پرورش و اصالت ذخیره: در این مورد، باید از پرورش گونه های غیر بومی خودداری شود و تنها گونه های بومی تکثیر شوند؛ چرا که هدف فعالیت های ارگانیک، تقویت ذخایر طبیعی بومی هر منطقه است.
  4. طراحی استخر و بحث کیفیت آب آن: میگو در استخرهای پرورش صنعتی، با هوادهی به آب رشد می کند، چرا که با توجه به نیاز میگو به گرما، اکسیژن آب کمتر می شود؛ اما در تولید ارگانیک باید زیست بوم مناسب انتخاب شود، و از به کار بردن هوادهی و گرما دهی جلوگیری شود؛ آبگیری حوضچه نیز طبیعی و با جزر و مد صورت بگیرد.
  5. کود دهی ارگانیک و مناسب: باید برای رشد میگوها، از کودهای طبیعی مانند ضایعات باغی یا کود تولید شده در مزرعه پرورش میگو، و نه شیمیایی، استفاده کرد.
  6. غذا دهی: هرگز نباید از غذاهای وارداتی استفاده شود، فقط با تقویت مواد آب، این امکان فراهم شود؛ باید از تغذیه با مواد شیمیایی هم به شدت اجتناب شود.
  7. تراکم در استر: تراکم میگوها باید متناسب با غذا و آب طبیعی استخر باشد، نه بیشتر از حد آن.
  8. بهداشت و سلامت: باید سلامت محیط استخر و ماهی ها، مستمرا بررسی شود.
  9. برداشت محصول تولید شده و فراوری آن: استفاده از هر گونه ماده نگهدارنده در این مرحله، ممنوع می باشد.
  10. موضوعات وجدانی و اجتماعی: پرورش دهنده، باید آموزش دیده دوره های پرورش ارگانیک باشد و گواهی داشته باشد؛ همچنین تمام موارد قید شده را رعایت کند.

پس دانستیم تکثیر میگو وانامی به روش ارگانیک، محصولی عالی در اختیار خریداران قرار می دهد.

تفاوت میگو وانامی ایرانی و خارجی

تفاوت میگو وانامی ایرانی و خارجی

ظاهر و خواص میگوها در موارد زیادی، مانند هر محصول دیگر، با توجه به منطقه رشد و نژاد، متفاوت است.
در سال های گذشته، به دلیل دیده شدن بیماری لکه سفید در میگو وانامی ایرانی، دست به اصلاح نژاد و تغییر ژنتیک، به کمک ورود میگو وانامی خارجی زده شد.
البته ایران، از دسته مهم ترین تولیدکنندگان و صادر کنندگان این نوع میگو، با توجه به زیست بوم و شرایط ایده آل پرورش است.

همچنین این میگو وانامی ایرانی، که به میگوی سفید نیز شهرت دارد، آستانه تحمل بالایی نسبت به اختلاف شوری و دمای آب دارد؛ بنابراین گسترده شدن رونق و رشد آن را سبب شده است.
این میگو در سراسر دنیا، به روش های مختلفی آماده استفاده می شود؛ که از آن میان می توان به نمک سود شده، آب پز، سوخاری و کبابی و… اشاره کرد.

از آن جایی که در بسیاری از کشورها، امکان پرورش این نوع از میگو وجود ندارد، بسیاری از آن ها متقاضی میگوی ایرانی هستند؛ برای نمونه، روسیه بخش قابل توجهی از میگوی وارداتی خود را از مازندران تهیه می کند.

انواعی از میگوهای وارداتی به کشور نیز وجود دارند که به دلیل کیفیت خوب، از آن ها استفاده بالایی می شود.

میگو یکی از پرطرفدار ترین غذاهای دریایی

میگو، یکی از با ارزش ترین غذاها در سبد غذایی هر انسان است، که با داشتن مواد معدنی بسیار، در تقویت سلامت بدن موثر است.
از مواد معدنی و املاح آن می توان به ید، فسفر، آهن، پروتئین، سلنیوم و… اشاره کرد، که گاهی فقط به منظور بهره از خواص درمانی آن استفاده می شود؛ از جمله:

میگو را در انواع مختلف، سرو می کنند و بسته به نوع منطقه، نحوه طبخ تا حدودی متفاوت می باشد.
با توجه اینکه بسیاری از میگو ها در بازار، پاک شده است و سر و دم آن جدا شده ، محبوبیتش با توجه به سادگی پخت و طعم بی نظیر، بین مردم بیشتر شده است.

همچنین با صنعتی شدن و افزایش مشغله افراد، نیاز به این غذای مقوی را بیشتر در خود حس می کنند و به تهیه دست می زنند.
یکی از روش های ساده و ارزان تهیه میگو، به خصوص وانامی که از وسعت چشمگیری در تولیدات ایران بهره مند می باشد، خرید به صورت عمده و جزئی از طریق اینترنت می باشد، که کار را با توجه به نبود وقت کافی، برای خرید حضوری آسان کرده است.

میگو خشک صادراتی مرغوب

میگو خشک صادراتی مرغوب

یکی از انواع سرو میگو، به خصوص نوع وانامی که در تولیدش به خودکفایی رسیده ایم و صادرات آن انجام می شود، میگو خشک شده است.
میگو در این روش به حالت های مختلف نمک سود شده و به عنوان تنقلات و مشابه به آجیل، خورده می شود.
در بسیاری از کشورها، این نوع مصرف، ایده آل بوده و چنان استقبالی از آن می شود، که بخش زیادی از میگو ها به همین نوع آماده سازی شده و آماده ارسال به کشورهای درخواست کننده می شوند.

این روش، طرفداران بسیاری در ایران نیز دارد، که یکی از آن ها خود مردم بومی مناطق تولید هستند.
کشورهای حاشیه خلیج فارس و عمان، جنوب شرقی آسیا و از همه مهم تر اروپا، متقاضی میگو وانامی ایرانی هستند.

مزیت میگو خشک صادراتی، نگهداری و حمل کم هزینه آن می باشد؛ چرا که با توجه به روش آماده سازی، زمان ماندگاری بالایی دارند، و تا مدت ها بدون خرابی در دمای اتاق و خارج از یخچال و فریزر، دوام می آورند.
بسیاری از مراکز اقامت لوکس، با منوهای غذایی عالی ،از این میگو که به دست هم وطنان زحمتکش مان آماده می شود، بهره می برند.
البته که نباید سود بالای این نوع از غذا را نادیده گرفت؛ به دلیل رشد بالا، سریع و راحت، و نیاز به کمترین هزینه ها برای ساخت محل پرورش به خصوص در نوع طبیعی، همچنین برگشت سرمایه اولیه در زمان اندک، از این آبزی محبوب بسیار استقبال می شود.

میگو صادراتی مرغوب، در جنوب کشور به خصوص آبادان، هرمزگان و برخی از مناطق سیستان و بلوچستان، همچنین مازندران صید و پرورش داده می شود.
شاهد هستیم که در استان فارس نیز، تولید این محصول صادراتی رونق گرفته است.

نقش مهم میگو در سلامتی

افرادی که تمایل به حذف کربوهیدرات های اضافی از بدن خود دارند، و بازگشت سلامت بدن، و تنظیم روی همین حالت را خواستار هستند، باید آبزی پر خاصیت یعنی میگو را به برنامه غذایی خود اضافه کنند؛ تا شاهد اثرات چشمگیر آن در بهبود سلامتی خود باشند.
این غذای بی نظیر، در ترکیب با سبزیجات و چاشنی ها، طعم فوق العاده لذیذی به خود می گیرد، که ذائقه های بسیاری را در پوشش می دهد.

ید، یکی از مواد معدنی است که برای سلامت مغز و غده تیروئید، بدن به آن احتیاج دارد؛ میگو سرشار از ید بوده و این کارایی را برای بدن تسهیل می کند.
کالری در آن بسیار پایین بوده و منبع بسیار عالی از اسیدهای چرب می باشد؛ امگا ۳ و امگا ۶ از این دسته هستند، که در بسیاری از موارد نیاز سلامتی، مانند رفع افسردگی موثر عمل می کنند.

آهن، یکی از اجزای سازنده خون در بدن انسان می باشد، که میگو با داشتن آهن فراوان، به ساخت هموگلوبین های خونی و در نتیجه بالا رفتن تعداد گلبول های قرمز خون کمک می کند.
روی یا زینک نیز از مهم ترین مواد معدنی لازم، برای بهبود عملکرد بدن می باشد، که از بین تاثیرات مختلف آن می توان به مهم ترین، یعنی رویش مو اشاره کرد؛ که مصرف به اندازه آن سبب می شود تا ریزش های به ظاهر بی دلیل مو، که ناشی از کمبود این ماده است حذف شود.

غذاهای دریای، با بهره مند بودن از امگایی بسیار بیشتر از سایر گوشت ها، می تواند به کاهش و بهبود درد قاعدگی بانوان کمک کند.
همچنین، با داشتن روی و سلنیوم، در کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در آقایان نقش دارد.

از طرفی استخوان ساز بسیار خوبی است، چرا که مواد لازم در این امر را داراست؛ مانند کلسیم، ویتامین دی، فسفر، منیزیم و زینک.
سلامت پوست و چشم، کمک به کاهش وزن، خاصیت ضد سرطانی، کاهش ابتلا به سکته مغزی و قلبی، و بسیاری فوائد دیگر که در صورت توضیح در این مقاله نمی گنجد، همگی از مصرف میگو به دست می آیند.

موارد استفاده از میگو خشک شده

موارد استفاده از میگو خشک شده

میگو خشک شده، یکی از دور چین ها و پیش غذاهای محبوب در سراسر دنیا است.
میگو در این روش ها، با سوده شدن به نمک به روش های مختلف، طعم عالی ای گرفته و سلایق مختلف غذایی را ارضا می کند.

بومی ها، این روش ها را به خوبی انجام داده، و به عنوان یکی از مواد غذایی محلی منطقه خود ارائه می کنند؛ همینطور که گفته شد، شهرت جهانی داشته و صادرات آن رونق بسیار خوبی دارد.

میگو خشک شده، به سه روش آماده می شود:

  1. در این روش، ابتدا میگو را بعد از پاکسازی، درون آب می جوشانند تا پخته شود، به آن نمک افزوده و در سبد برای آبکش شدن می ریزند؛ دوباره به آن نمک می افزایند تا جایگزین نمک های ریزش یافته شوند، و مانعی برای فساد باشد؛ سبد را در آفتاب قرار می دهند تا میگوها خشک شوند.
  2. در روش دوم، اقدامات روش اول صورت می گیرد، اما تفاوتش در رگ گیری نشدن میگو می باشد که به همراه سر و دم، آن را طبخ و نمک آلود می کنند.
  3. در این روش هم، میگوهای وانامی در ماهیتابه ریخته شده، و به همراه روغن و نمک بسیار تفت داده می شود؛ بعد از آن، در برابر گرمای آفتاب جنوب قرار داده می شود تا آب اضافی که باعث خراب شدن می شود از بین برود؛ در صورت نیاز دوباره به آن نمک اضافه می کنند.

میگو خشک مرغوب، نیاز به نگهدار در دمای پایین و یخچال ندارد؛ همچنین با حفظ مواد غذایی، از نگه دارنده در آن استفاده نمی شود.

قیمت روز میگو در تهران به عوامل مختلفی بستگی دارد زیرا همانطور که می دانید در خرید میگو ویژگی های میگو و نوع آن در قیمت میگو بسیار تاثیر دارد. همچنین میان میگو پرورشی و میگوی ارگانیک حاصل صید از دریا است تفاوت قیمت وجود دارد. فواید بیشمار میگو و ارزش غذایی بالا، همچنین خواص درمانی این آبزی باعث شده است که در میان سایر غذاهای دریایی فروش ویژه ای را در بازار به خود اختصاص دهد. میگو انواع مختلفی دارد که هر یک بسته به درجه کیفی و ارزش غذایی قیمت متفاوتی دارند. به طور مثال قیمت روز میگو وانامی در تهران‌‌ هر سال با توجه به میزان عرضه و تقاضای بازار و همچنین فصل صید تغییر می کند. علاوه بر این متغییر بودن هزینه های صید، پرورش، نگهداری و عرضه به بازار باعث می شود هر سال قیمت میگوی وانامی تغییر کند.

قیمت روز میگو وانامی در تهران

میگو پرورشی خوشمزه تر است یا میگو دریایی؟

میگو پرورشی خوشمزه تر است یا میگو دریایی؟

میگو یکی از مفیدترین و مغذی ترین آبزیان است که خواص بیشماری برای حفظ سلامت و همچنین تقویت سیستم بدن دارد. این آبزی به دلیل فواید زیادی که دارد مورد مصرف اکثر مردم قرار گرفته است.

در زمینه آبزیانی که مصرف غذایی و یا خواص درمانی دارند معمولا علاوه بر گونه های دریایی نوع پرورشی نیز وجود دارد. زیرا صید این آبزیان منبع طبیعی و دریایی این غذای مفید را با خطر انقراض روبرو می کند. به همین خاطر برای پیشگیری از صید بی رویه و کاهش این ذخایر طبیعی پرورش میگو نیز مانند ماهی در استخر و آکواریوم های خاص انجام می شود.

این کار علاوه بر جلوگیری از کمبود منابع دریایی برای تامین بیشتر و راحت تر عرضه و تقاضای بازار مصرف کنندگان نیز روش بسیار مناسبی است. در مورد تفاوت مزه گونه پرورشی و گونه دریایی نیز اگرچه تفاوت خیلی زیادی میان این دو نوع میگو وجود ندارد؛ اما به طور کلی نه تنها در زمینه آبزیان دریایی و پرورشی حتی در انواع دام، سبزیجات و میوه های طبیعی و پرورشی نیز تفاوت هایی در مزه و بافت خوراکی وجود دارد.

معمولا هر خوراکی طبیعی از لحاظ عطر و طعم خوشمزه تر از نوع پرورشی است. در مورد میگوها نیز نوع دریایی آنها بسیار بهتر و خوش طعم تر است. اگرچه نوع پرورشی نیز از نظر ارزش غذایی و مزه کیفیت مطلوبی دارد اما به طور طبیعی میگوهای آبزی و دریایی شرایط محیطی و تغذیه ای را برای رشد در اختیار دارند که گونه های پرورشی فاقد برخی از آن شرایط هستند. لذا همین عوامل تفاوت های جزئی را در بافت و طعم میگوی پرورشی با میگوی دریایی به وجود آورده است.

بسته بندی میگو به چه صورتی انجام می شود؟

بسته بندی میگو به چه صورتی انجام می شود؟

همانطور که بسیاری از ما دیده ایم و یا خرید کرده ایم میگوهای مختلف را صیادان و یا پرورش دهندگان به صورت عمده  با تناژ بالا۹ در اختیار فروشندگان و توزیع کنندگان قرار می دهند. یا در برخی موارد به طور مستقیم روانه بازار کرده و در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهند.

از آنجایی که خواص فوق العاده میگو وجود این خوراکی را در برنامه غذایی همه مهم کرده اما متاسفانه هنوز هم سرانه مصرف میگو در کشور پایین است. شاید یکی از اصلی ترین مسائل مربوط به پایین بودن مصرف میگو دغدغه پاک کردن و آماده کردن میگو باشد. زیرا اگر میگوی سالم و پاک نشده را دیده باشید می دانید که شاخک ها، سر، دوست و پا و پوست سخت میگو چهره نا خوشایندی به این خوراکی لذیذ داده است به طوری که بسیاری از مصرف کنندگان به ویژه خانم ها به خاطر همین مسئله مصرف میگو را دوست ندارند‌.

برای این مسئله نیز راهکارهای بسیار مناسبی انجام می شود‌. به این منظور صیادان و یا توزیع کنندگان میگو پس از صید از دریا و یا فصل صید از استخر میگوها را با جدا کردن قسمت های غیر خوراکی مانند دست و پا و شاخک ها و یا پوسته بیرونی به صورت پاک شده روانه بازار می کنند. این پاکسازی مصرف میگو را بسیار راحت می کند.

علاوه بر پاکسازی اولیه بسیاری از مراکز فروش میگوها را با توجه به گونه و سایز ویژگی هایی که میگوهای مختلف را از هم متمایز می کنند، بسته بندی کرده و در وزن ها و یا تعداد مشخص به فروش می رسانند. علاوه بر بسته بندی میگو و فروش خام این خوراکی را به صورت نیمه آماده یا سوخاری نیز در طعم های مختلف بسته بندی کرده و در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهند.

سایز بندی انواع میگو

سایز بندی انواع میگو

میگوها پس از صید شدن با توجه به سایز و اندازه ای که دارند تقسیم بندی می شوند. جالب است بدانید جدا از گونه و نوع میگو مهمترین ملاک قیمت و گران بودن میگو سایز این آبزی است. البته این تفاوت قیمت صرفا به دلیل درشت بودن، طبخ خاص تر و راحت تر، گوشت بیشتر و همچنین به صرفه تر بودن میگوهای بزرگ است وگرنه این تفاوت تاثیری بر ارزش غذایی و کیفیت میگوها ندارد. به همین خاطر میگو های ریز نیز از همان خواص و ارزش غذایی برخوردار هستند. به این ترتیب سایز بندی میگو به صورت ریز، متوسط، درشت و شاه میگو می باشد. یک تفکر اشتباهی که در مورد این آبزی وجود دارد این است که برخی فکر می کنند شاه میگو نوع خاصی است در حالی که به درشت ترین میگوها در هر گونه ای شاه میگو گفته می شود. اکنون که سایز بندی میگو را شناختیم می خواهیم با انواع میگو نیز آشنا شویم.

میگو ببری: این نوع میگو که بیشترین میزان را در آب های بوشهر دارد یکی از بهترین گونه های میگوی دریای خلیج فارس محسوب می شود. گونه ببری که مرغوب ترین و گران ترین نوع میگو است به رنگ سبز یا صورتی وجود دارد. این میگو یک منبع سرشار از ویتامین D، B12  و پروتئین می باشد. همچنین حاوی بیشترین میزان فسفر در میان انواع میگوها می باشد.

میگوی موزی: این میگو از نظر کیفیت و قیمت در درجه دوم قرار می‌ گیرد مختص به استان هرمزگان است. این گونه به اندازه میگوی ببری بوشهر در میان مردم هرمزگان محبوبیت دارد.

میگوی سفید: این گونه از نظر سایز و کیفیت و قیمت درجه سوم را دارد و از نظر تنوع منطقه ای پراکندگی بیشتری دارد و به ترتیب در آب های خوزستان، هرمزگان، جاسک و بوشهر بیشترین میزان را دارد.

میگوی هندی: این گونه که به سفید هندی معروف است بیشترین تراکم را در جاسک و شرق آب های هرمزگان دارد. این گونه پس از پرورش و تکثیر گونه وانامی بازار فروش خود را به میزان زیادی از دست داده.

میگوی سرتیز: این نوع میگو که بیشتر در قشم و بخش هایی از خورهای خوزستان یافت می شود بسیار ارزان و کم‌ تقاضا است اما با پخته شدن در آب شور به عنوان میگوی خشک و گران‌ قیمت به فروش می رسد.

میگوی ببری سیاه: این میگو که مونودون نیز نام دارد از لحاظ پراکندگی به شرق جاسک، چابهار و خلیج گواتر اختصاص دارد. این نوع به دلیل سایز درشت حتی از گونه بوشهری خود گران تر و مرغوب تر است که در گونه های بسیار درشت در این گونه و یا سایر گونه ها شاه میگو می گویند.

با فواید میگو آشنا شوید.

با فواید میگو آشنا شوید.

همانطور که اغلب ما میدانیم میگو یک آبزی سرشار از مواد مغذی و ویتامین های مورد نیاز برای بدن است به همین خاطر در تقویت سیستم بدن و درمان و پیشگیری بسیاری از مشکلات جسمی کمک زیادی می کند در اینجا می خواهیم به بررسی خواص و برخی ویژگی‌ های میگو بپردازیم.

ریزش مو معمولا یک مشکل شایع در بین خانم‌ ها و آقایان است‌. که می توان این مسئله را تا حدودی به تغذیه نا مناسب مرتبط دانست. مصرف میگو با تامین روی و زینک مورد نیاز بدن ریزش مو را کاهش می دهد.

ویتامین A و B12 موجود در میگو با تقویت سلول های بنیادی می پردازد‌. همچنین ویتامین B12 به همراه آهن میگو مانند هموگلوبین به انتقال اکسیژن کمک می کند.

تیروئید که یک بخش مهم بدن برای متابولیسم‌ است. در صورت کمبود ید با مشکل کارایی روبرو می شود. زیرا اکثر افراد ید کافی را به بدن خود نمی رسانند و مصرف میگو در تامین ید بدن موثر است.

کلسیم، روی، منیزیم، فسفر و ویتامین D موجود در میگو نقش بسزایی در استخوان سازی و قدرت اسکلت بدن و همچنین رشد و بازسازی استخوان ها دارد.

وجود یک آنزیم‌‌ کمیاب به نام‌ فیبرینولیت در میگو از لختگی‌ و انعقاد خون جلوگیری می‌ کند. لذا افرادی که دچار سکته می شوند مصرف میگو برای آنها بسیار مفید است.

این ها بخشی از خواص بیشمار میگو است که مصرف این خوراک را الزامی‌ می کند.

پرطرفدار ترین نوع میگو مصرفی در خانه

پرطرفدار ترین نوع میگو مصرفی در خانه

همانطور که می دانید بیش از ۳۰۰ نوع میگو وجود دارد که هر یک سایز و شکل خاص خود را دارند و با توجه به نوع و طعم و بافت خاص برای غذاها و خوراک های متنوعی مورد استفاده قرار می گیرند.

به طور کلی انتخاب نوع میگو و طبخ آن یک مسئله کاملا سلیقه ای است و به ذائقه خاص هر شخصی مربوط است اما آمار ها نشان داده اند میگوی صورتی و سفید از محبوب ترین میگوها هستند.

علاوه بر این میگوی ببری نیز طرفداران بسیار زیادی دارد. اما یکی از مشکلات مصرف این میگو قیمت بالای آن نسبت به سایر میگوها است. میگوی راک نیز‌ یک نمونه محبوب در میان گونه های مختلف میگو محسوب می شود.

همانطور که گفتیم یکی از ملاک های میگوی خوب سایز آن است و دسته بندی میگوها نیز به همین صورت انجام می شود. از آنجایی که هرچقدر میگو درشت تر باشد گوشت بیشتر و پخت بهتری خواهد داشت و از نظر ظاهری و کیفیت مرغوب تر است لذا میگوهای درشت گران تر هستند و متاسفانه با توجه به محبوبیت و علاقه مردم به میگوی درشت و شاه میگو اما مسئله اقتصادی مانع خرید این آبزی مقوی می شود.

هرچند که این تنها یکی از جنبه های کمبود مصرف میگو است و سرانه مصرف این غذای سالم‌ به دلایل متعدد بسیار پایین است.

تفاوت ظاهری بین میگو پرورشی و میگو دریایی

تفاوت ظاهری بین میگو پرورشی و میگو دریایی

تا اینجا با فواید میگو و انواع مختلف این آبزی تا حدودی آشنا شدیم. طبیعتا شناخت بیشتر این غذایی دریایی انسان را به خرید و مصرف این خوراک‌ خوشمزه و مفید ترغیب می کند.

همانطور که پیش از این گفتیم‌ میگو علاوه بر نوع طبیعی و دریایی، نوع پرورشی نیز دارد. اگر چه میگوهای پرورشی نیز در محیط های نزدیک به دریا و از طریق کانال های آبی گرفته شده از دریا پرورش می یابند اما تفاوت هایی در‌ نوع پرورشی با میگو دریایی وجود دارد.

از لحاظ سالم بودن و ارزش غذایی میگوهای پرورشی کشور در حال حاضر از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند و مشابه نمونه دریایی هستند. زیرا اگر‌ در پرورش میگو از مواد شیمیایی و غیر مجازی مانند هورمون و یا آنتی بیوتیک‌ استفاده شود آثار نا مطلوبی بر جای خواهد گذاشت.

اما از نظر رنگ و شکل‌ میان نوع پرورشی و نوع دریایی تفاوت هایی وجود دارد. دلیل این تفاوت ها نیز ممکن است به گونه میگو مربوط باشد. زیرا مثلا در بوشهر‌ بیشتر ببری صورتی یا سبز صید می شود و در هرمزگان سفید هندی یا موزی صید می شود‌. در حالی که نوع پرورشی بیشتر سفید غربی‌ است که پس از صید روشن تر می شود اما هر دو نوع پرورشی یا دریایی پس از پخت صورتی می شوند.

یا ادعا می شود میگوی پرورشی دو رگ دارد یکی بر پشت و یکی بر شکم اما نوع دریایی یک رگ دارد که این یک باور اشتباه است. رگ پشتی که مربوط به گوارش میگو است در هر دو نوع میگو وجود دارد و در هنگام پاک کردن میگو جدا میشود.

اما رگ شکمی عصبی است و نه تنها در میگوی پرورشی وجود دارد بلکه در میگوی دریایی نیز موجود است. اما چون از نظر محیط زیست و برخی شرایط رشد در میگوی پرورشی کدر رنگ است دیده می شود، اما در میگوی دریا شفاف و روشن است و مشخص نیست. در ضمن الزامی برای برداشتن این رگ‌ وجود ندارد.

میگو وانامی چیست و چه فوایدی دارد؟

میگو وانامی چیست و چه فوایدی دارد؟

همانطور که پیش از این ذکر کردیم میگو انواع مختلفی دارد که به صورت پرورشی و یا طبیعی از ذخایر دریایی به دست می آید میگو وانامی که یک گونه پرورشی است امروزه جایگاه ویژه‌ ای را در میان برنامه غذایی اکثر مردم پیدا کرده است این نوع میگو با توجه به رشد پرورشی بالایی که دارد از قیمت بسیار مناسبی نیز برخوردار است و اکثر مردم می‌ توانند به راحتی آن را خریداری کرده و مورد مصرف قرار دهند.

برای پرورش میگوی وانامی شرایط خاصی باید مهیا شود به طور مثال این میگو را در مناطق گرمسیر که تعداد روزهای آفتابی در فصل ها بیشتر پرورش می دهند.

انتخاب یک محصول مناسب برای پرورش میگو بسیار موضوع مهمی است زیرا یک مکان نامناسب ممکن است علاوه بر خسارات و ضرر مالی، باعث تلفات در پرورش میگو ها نیز بشود. پس بهتر است برای احداث کارگاه و استخر های پرورش میگو با متخصص و علم و دانش کامل اقدام به این کار کنید.

قیمت میگوی وانامی در فصل تابستان که عرضه و تقاضا و پرورش پایین است کاهش می یابد. اما از اواخر شهریور که صید گونه پرورشی آغاز می شود. از نظر خواص و فواید نیز از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. از طرفی قیمت بسیار مناسب این میگو می تواند خرید را برای اغلب افراد ممکن می سازد این کار نیز به بالا بردن سرانه مصرف میگو در کشور کمک می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *