آموزش پرورش ماهی قزل آلا

سرفصل های دوره آموزشی

توجیه اقتصادی

 نحوه برگزاری: حضوری و غیرحضوری

 مدت زمان آموزش: ۸-۶ ساعت

 تعداد جلسات: ۱ روزه

 جزوه تخصصی استاد

 تضمین خرید تولیدات شما به قیمت نرخ روز

 پشتیبانی مشاوره و راه‌اندازی مزرعه های خانگی ، نیمه‌صنعتی و صنعتی در کلیه مناطق کشور

ثبت نام آموزش پرورش ماهی قزل آلا

•           نام,نام خانوادگی*

•           تلفن همراه*

•           نوع دوره*

•           پس از پرداخت موفق ، ثبت نام شما تکمیل خواهد شد

نظرات شما برای ما ارزشمند است

کارآموز گرامی با درج نظر ,پیشنهاد و حتی انتقاد های خود ما در بالا بردن کیفیت دوره های آموزشی یاری کنید

درج نظر و مشاهده نظرات

جهت ثبت نام دوره حضوری یا غیر حضوری آموزش پرورش ماهی قزل آلا می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید:

هیدروفارم(مزرعه آبی)

 :09023408496

 آدرس: نی ریز شهرک ابوالفضل آموزشگاه علمی و عملی هیدروفارم

اطلاعات بیشتر در مورد آموزش پرورش ماهی قزل آلا

1.         تاریخچه آبزی پروری :

2.         توجیه اقتصادی پرورش ماهی قزل آلا :

3.         مهمترین گونه های پرورش ماهی قزل آلا:

4.         عوامل مهم در امر پرورش ماهی قزل آلا :

5.         نوع استخر پرورش ماهی قزل آلا :

6.         بهداشت و بیماری ماهیان :

7.         تغذیه پرورش ماهی قزل آلا :

تاریخچه آبزی پروری :

آبزی پروری (Aquaculture): در واقع پرورش علمی انوع آبزیان مطالعه نحوه پرورش و نگه داری انواع موجوداتی که در محیط آب زندگی نموده و به محیط آبی وابسته است .

از نظر فائو (Fao – سازمان جهانی غذا): آبزی پروری به فعالیتی گفته می شود که شامل نگه داری تغذیه و رها سازی ، با برنامه، حفاظت در برابر بیماری ها و آفات و به عبارتی هر گونه فعایتی که در فرایند تولید آبزیان دخالت ایجاد کند و آنرا از حالت طبیعی خارج کند .

سابقه آبزی پروری به ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد بر میگردد، در آن زمان امپراطور چین از ماهی گلدیش به عنوان ماهی مقدس یاد می کردند. در طول زمان فعالیت های آبزی پروری بیشتر شد. به صوررتی که ۷۰ درصد فعالیت های توسط چین انجام میشد و بیشتر بر روری کپور ماهیان فعالیت میکنند. آغاز فعالیت آبزی پروری با پرورش ماهی کپور معمولی بود .

اولین نوشته های آبزی پروری توسط فانلی صورت گرفت .

بعد از چین پرورش کپور ماهیان در قرون اوستا به سمت اروپا رفته شد .

اولین گونه خامه ماهی در کشور اندونری پرورش داده شد .

نیاز پروتئینی و موارد اقتصادی ، باعث شد انسان به سوی آبزی پروری رود .

اولین کارگاه شیلاتی در ایران ، کارگاه ماهیان خاویاری در سال ۱۳۰۰ تا ۱۳۰۱ نقطه شروع فعالیت های شیلاتی ایران به منظور بازسازی ذخایر دریایی .

اولین کارگاه سردابی در سال ۱۳۳۹ توسط دکتر معتمد احداث شد .

توجیه اقتصادی پرورش ماهی قزل آلا :

کمترین حالت پرورش ماهی قزل آلا میزان ۱ تن است ( کمتر از یک تن صرفه اقتصادی ندارد) .

حجم استخر باید ۴۰ متر مکعب باشد .

هزینه پایه استخر برای ۱ تن ۲۰ میلیون تومان است ( استخر سازی و تجهیزات) .

میزان هزینه برای ۱ تن ماهی ۲۰ میلیون است(غذا، دارو) .

میزان سود خالص بر اساس موقعیت جغرافیایی ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان برای هر یک تن ماهی است .

طول دوره پرورش ۶ ماه است .

برای شروع کار، نیازمند شناخت اصول کامل از پرورش ماهی قزل آلا ، شرایط اقلیمی بهداشت ، تغذیه و … است. دوره های آموزش پرورش ماهی قزل آلا راشا افق ،اطلاعات کاملی دراختیار شما قرار می دهد .

 مهمترین گونه های پرورش ماهی قزل آلا:

۱- قزل الای رنگین کمان

این گونه بومی کشور آمریکا و مکزیک بوده و مهم ترین گونه پرورشی آب های سرد می باشد .

به دلیل :

رشد سریع

پذیرفتن غذای دستی

مقاومت به بیماری

قیمت مناسب و سود دهی

بازار پسندی و کیفیت مناسب گوشت

۲- خانواده کپور ماهیان ( کپور معمولی ، آمور، بیگ هد ؛ نقره ای)

این خانواده مهم ترین گونه های پرورشی ماهیان گرمابی رو به خودشون اختصاص میدهند .

به دلایل :

بازارپسندی بالا

پرورش آسان و در هر نوع مکان پرورش داده می شود

مقاومت به بیماری

غذا دهی نیمه طبیعی

این خانواده می توانیم با اردک ماهی و برنج نیز پرورش بدهیم (دو منظوره)

آب راکد (نیاز آبی کم)

عوامل مهم در امر پرورش ماهی قزل آلا :

۱- فاکتور های فیزیکو شیمیایی و کمیت آب

۲- نوع استخر (خاکی و بتونی)

۳- مدیریت بهداشتی و تشخیص بیماری

۴- هم دمایی

۵- تغذیه

۶- فراوری گوشت ماهی

نوع استخر پرورش ماهی قزل آلا :

۱- سردابی :

در پرورش ماهیان سردابی باید استخر از جنس بتون باشد و انواع استخر عبارت است از :

۱- دایره ای ۲- مستطیلی ۳- هشت ضلعی ۴- فایبر گلاس ۶- زین کالیوم

۲- گرمابی :

در پرورش ماهیان گرمابی متداول ترین نوع پرورش نیمه متراکم است و جنس استخر باید خاکی باشد (برای تولید غذای زنده و جلبک)

ولی در سیستم متراکم باید بتونی و یک گونه پرورش داد

بهداشت و بیماری ماهیان :

بیماری:

به هر گونه اختلال در ساختار فیزیولوژیکی بدن که باعث شود موجود از حالت نرمال خارج شود را بیماری می گویند .

مکانیسم بروز بیماری در ماهیان :

بیماری به دو صورت بررسی می شود : ظاهری و ریشه ای

درک مکانیسم بروز بیماری مستلزم شناخت فیزیولوژی ، بیولوژی و نیاز مندی های محیطی مثل نیاز اکسیژنی ، ph، تغذیه، دما و…. که مهم ترین آن دما می باشد .

در محیط های مصنوعی شرایط محیطی به سرعت تغییر می کند و باعث بروز بیماری می شود .

تغییرات عوامل محیطی شدید تر فراوان تر و سریع تر است .

در بحث بیمار ها ۳ پارامتر خیلی اهیمت دارد. این ۳ پارامتر با هم جمع می شوند و باعث بروز بیماری می شوند :

۱- اولین عامل پاتوژن یا عامل بیماری زا است. مثل لرنه آ

۲- میزبان ( ماهی و میگو)

۳- محیط

برخی از بیماری های پرورش ماهی قزل آلا :

۱- بیماری فلاووباکتریوم (Flavobacterium) :

۲- بیماری columnaris :

اولین علامت تحلیل رفتگی باله است .

علامت دوم بروز زخم هایی در روری جلد یا پوست ماهی است .

علام سوم تغییر رنگ آبشش از سفید تا قهوه ای است .

۳- IPN :

عامل بیماری یک ویروس ۲۰ وجهی و میله ای شکل است، ساختار ژنتیکی RNA دارد .

۴ سویه از آن کشت شده است ،۳عدد در آمریکا و ۱ عدد در دانمارک

آزادماهیان به این ویروس حساسند (تلفات ۱۰۰ درصد را شامل می شود)

۴- بیماری IHN (بیماری ویروسی نکروز بافت های خون ساز) :

در آزاد ماهیان دیده می شود ، عامل بیماری رابدو ویروس است که در انسان باعث بیماری هاری می شود .

دمای بروز ۱۰تا۱۲ درجه است .

حساس ترین سن ماهی به این ویروس ۲ ماهگی هست .

۵- ایکتیوفنوس(Ichthyophonus) :

بیماری قارچی گوارشی است راه انتقال آن غذا است .

جز بیماری های اجباری است و از طریق سیستم گوارشی وارد می شود و خونریزی ایجاد می کند .

درمان خاصی وجود ندارد و باید ماهی ها را بسوزانیم و حفر کنیم .

 تغذیه پرورش ماهی قزل آلا :

قسمت اعظم هزینه های جاری پرورش ماهی قزل آلا مربوط به تغذیه است .

در پرورش ماهیان سردابی به خصوصپرورش ماهی قزل آلا غذا کاملا به صورت دستی می باشد و روزانه باید ۴ درصد وزن ماهی غذا داده شود .

در پرورش ماهیان گرمابی غذادهی به صورت نیمه طبیعی است .

یعنی خود استخر غذای زنده تولید می کند مثل جلبک و ارتمیا .

برای تولید غذای زنده باید کوددهی صورت گیرد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *