بيو فيلتر

بيو فيلتر

مرحله دوم تصفيه و بازسازي حذف آمونياك حاصل از متابوليسم ماهي و پسماندهاي غذا مي باشد .

مكانيسمي كه دراين طرح براي حذف آمونياك در نظر گرفته شده است ، استفاده از فيلترهاي بيو لوژيكي است كه شامل فيلترهاي غرقابي و چكه اي مي باشد . مساحت فيلترها و جمعيت باكتريها بستگي به مقدار غذاي مصرفي و ظرفيت توليد سيستم دارد.

آبي كه ذرات آن گرفته شده است به درون فيلترهاي غرقابي پمپ مي شود . درداخل اين فيلترها بيوالمنتهايي وجود دارد كه فضاي لازم براي رشد باكتريهاي نيتريفيكاسيون را ايجاد مي كند كه علاوه

بر حذف آمونياك ، ذرات سوسپانسيون هم حذف مي شود و با استفاده از فريمهاي هوا دهي اكسيژن موردنياز باكتريها تامين ميشودضمنا با تغييرات اندكي در لوله ورودي آب به داخل اين قسمت ؛ميزان اكسيژن موردنياز نيتريفكاسيون براحتي تامين شده و آمونياك در حد قابل تحمل براي ماهي بوده است پس از آن وارد فيلتر چكه اي مي شود درون اين فيلترها نيز بلوكهاي بيوالمنت وجود دارد كه برخلاف فيلتر قبلي در آب غوطه ور نمي باشد بلكه آب از روي اين بلوكها عبور مي كند و همزمان با عبورآب، تبديل آمونياك به نيتريت و نيترات توسط باكتريها صورت مي گيرد .

برروي بيوالمنتها پليت مشبكي وجود دارد كه سبب توزيع يكنواخت و قطره اي آب ورودي روي آنها مي شود .

وجود دارد كه سبب توزيع يكنواخت و قطره اي آب ورودي روي آنها مي شود .

از مزاياي فيلتر چكه اي قابليت خود پالايي و جلوگيري از تجمع ذرات و تاحدودي تامين اكسيژن براي از آب مي باشد .

براي عملكرد فيلتر چكه اي استفاده از دمنده هاي هوا با CO باكتريها و خارج كردن .

قدرت درساعت از يك طرف و گشايش طرف ديگر براي خروج بهتر هوا عملكرد اين قسمت را بسيار محصول نهايي باكتريهاي نيتريفيكاسيون نيترات مي باشد .  

در سيستم هاي احداث شده كه مصرف آب تازه بسيار ناچيزاست ( حدود يك ليتر در ثانيه ) غلظت نيترات افزايش مي يابد از آنجائيكه غلظت بالاي نيترات نيز سبب ايجاد سميت مي كند از فيلتر دنيتريفيكاسيون استفاده مي شود .

فيلتر دنيتريفيكاسيون مانند نيتريفيكاسيون فيلتربيولوژيكي مي باشد . در پروسه دنيتريفيكاسيون محصول نهايي نيتريفيكاسيون يعني نيترات و گاز نيتروژن تبديل مي شود اين مرحله در شرايط بي هوازي و با استفاده از مواد آلي صورت مي گيرد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *