معرفی فناوری کنترل کیفیت آب برای پرورش ماهیان خاویاری


  مهمترین کنترل کیفیت آب در ماهیان خاویاری پرورشی، کنترل دمای آب و اکسیژن محلول است. این مقاله الزامات کیفی آب ماهیان خاویاری، تنظیم دمای آب و مدیریت کیفیت آب در زمستان را معرفی می‌کند.

  مهمترین کنترل کیفیت آب در ماهیان خاویاری پرورشی، کنترل دمای آب و اکسیژن محلول است. ماهیان خاویاری ماهیان همه جا حاضر هستند. دمای قابل زنده ماندن 0-30 درجه سانتی گراد است، به عنوان مثال، دمای آب بهینه برای رشد ماهیان خاویاری 18-22 درجه سانتی گراد است. بنابراین افزایش مناسب دمای آب در زمان پایین بودن دما ضروری است.حداکثر تحمل دمای ماهیان خاویاری 33 درجه سانتیگراد می باشد.در تابستان استخر پرورش نیاز به داشتن سایه یا امکانات خنک کننده دارد. ماهیان خاویاری به اکسیژن محلول بالا نیاز دارند در مرحله بچه ماهی و انگشت گذاری باید اطمینان حاصل شود که اکسیژن محلول در کل حوض به بیش از 6 میلی گرم در لیتر برسد و سرعت جریان آب باید در 0.2 متر بر ثانیه کنترل شود.

  1. الزامات کیفیت آب

  در برخی مناطق با کمبود آب مخزن یا رودخانه و یا آلودگی آب های سطحی در صورت وجود آب های زیرزمینی فراوان و در دسترس می توان از آب های زیرزمینی یا چاه ها برای پرورش ماهیان خاویاری استفاده کرد. برای پرورش ماهی در آب چاه، ابتدا باید هوادهی اکسیژن برای افزایش اکسیژن محلول، حذف گازهای مضر و رسوب پلاسمای آهن اضافه شود. اکسیژن رسانی را می توان با پمپ هوا انجام داد. روش رسوب آهک می تواند کلریدهای آب را نیز حذف کند.

  بچه ماهیان خاویاری نسبت به آب اسیدی حساسیت بیشتری دارند و میزان مرگ و میر بالایی دارند.وقتی نیتروژن آمونیاکی موجود در آب بالای 0.5 میلی گرم در لیتر باشد اشتها از بین می رود.کیفیت آب باید همیشه تازه نگه داشته شود و منبع آب باید عاری از آلودگی باشد الزامات کیفیت آب ماهیان خاویاری عبارتند از: شفافیت > 30 سانتی متر، اکسیژن محلول > 6 میلی گرم در لیتر، مقدار pH 7-8، دمای 18 تا 28 درجه سانتی گراد، نیتروژن آمونیاکی < 0.5 میلی گرم در لیتر.

  2. تنظیم دمای آب

  لازم به ذکر است که ماهیان خاویاری نسبت به کلر حساسیت ویژه ای دارند و مواد حاوی مولکول های کلر مانند پودر سفید کننده را نباید بیش از حد در آب استخر قرار داد.

  هنگام تولید ماهیان خاویاری تجاری، به منظور سرعت بخشیدن به رشد، دمای آب باید در محدوده دمایی آب بهینه 18-25 درجه سانتیگراد تنظیم شود. در پاییز و زمستان دمای آب نباید کمتر از 4 درجه سانتیگراد باشد، در تابستان دمای آب در استخر نباید از 28 درجه سانتیگراد تجاوز کند که دمایی است که ماهی خاویاری در آن تغذیه متوقف می شود. در صورت بالا بودن دمای آب، باید به موقع آب تزریق شود، روز و شب آب را افزایش داد و تغذیه طعمه را متوقف کرد تا کیفیت آب به حالت خوب بازگردد. در فصل زمستان که دمای آب پایین است، ایمنی ماهی ها کاهش می یابد و اگر برای مدت طولانی نتوانند غذا دریافت کنند، به تدریج وزن خود را کاهش می دهند و به راحتی به باکتری های مختلف مبتلا می شوند. بنابراین باید قبل از زمستان گذرانی کشت را تقویت کرد و انواع ویتامین ها را به خوراک اضافه کرد تا فیزیک ماهی و توانایی مقاومت در برابر محیط های نامساعد را افزایش دهد. تا زمانی که دمای آب کمتر از 5 درجه سانتیگراد نباشد، باید بر تغذیه اصرار کنید. به منظور جلوگیری از زمستان گذرانی ماهیان با بیماری، بررسی و درمان بیماری ماهی باید قبل از زمستان گذرانی انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *