جنس تیلاپیا از اعضای خانواده سیکلید و از راسته سوفماهیان است که دارای بدنی مستطیلی شکل با فلسهای ریز هستند. زیستگاه اصلی این ماهی شرق آفریقا به ویژه کنیا است. امروزه تیلاپیا در ژاپن، روسیه، هند و بخشهایی از آمریکا و اروپا پرورش داده میشود. در حال حاضر مصرف ماهی تیلاپیا در سطح جهانی به سرعت رو به گسترش است و این ماهی پس از کپورماهیان دومین ماهی پرورشی ازنظر میزان تولید در دنیا است.
ماهی تیلاپیا در واقع جزء ماهیان آب شیرین و گرمایی است اما با توجه به توانایی زیست در آبهای شور، اکنون به صورت گسترده در آبهای شور نیز پرورش داده میشود. دمای مناسب برای پرورش تیلاپیا ۲۵ الی ۳۰ درجه سانتیگراد است و در دمای زیر ۲۰ درجه رشد این ماهی کاهش مییابد. حد کشنده دمایی آنها ۱۹ تا ۱۳ درجه سانتیگراد است.
ماهی تیلاپیا را میتوان در آبهای شور پرورش داد اما این ماهی در آب شور قادر به تکثیر و زادآوری نیست.
این ماهی قدرت رشد خوبی را در انواع مختلف سیستم های پرورش مانند استخر خاکی، تانکهای بتونی و قفس از خود نشان میدهد.
برخی از مزایای خوراک اکسترود شده هیدروفارم جهت تغذیه ماهی تیلاپیا:
بهکارگیری پیشرفتهترین روشهای فرمولاسیون خوراک بر اساس دانش و اطلاعات بومی پرورشی
شناور بودن خوراک در سطح آب باعث استفاده حداکثری از آن میشود.
نسبت متعادل پروتئین قابلهضم به انرژی قابلهضم (DP:DE) رشد سریع ماهی را تضمین مینماید.
قوام و پایداری مناسب خوراک، مانع آلودهشده محیط آبی پرورش خواهد شد.
به علت داشتن انواع مواد محرک سیستم ایمنی در خوراک، توان و مقاومت ماهی در برابر انواع استرسهای محیطی و… افزایش مییابد.