همه چیز در باره ماهی کپور

در این قسمت تصمیم داریم تا همه چیز در باره ماهی کپور را توضیح دهیم ،با ما همراه باشید.

ماهی کپور

ماهی کپور فلس های درشت و دارای چندین باله پشتی است . دهان کشویی آن قابلیت بیرون آمدن دارد .  این ماهی  در دریای خزر ، رودخانه تجن و اکثر حوضه های آبریز کشور پراکندگی دارند. طول این ماهی در میانگین خود به ۳۸ سانتی متر و در حداکثر خود به ۱۵۰ سانتی متر می رسد. بدن این ماهی تقریبا دراز است. پوزه کند و سر تقریبا بزرگی دارد. باله خروجی کوتاهی دارد .

خوراک ماهی کپور

این ماهی تقریبا همه چیز را می خورد و تقریبا خوراک اصلی آن موجوداتی است که در کف استخر پرورش ماهی زندگی می کنند مانند انواع کرم ها ، حشرات ، لاشه حیوانات تخم ماهی های و حتی از نوزاد خود برای تغذیه استفاده میکند .(سبوس گندم ، تفاوله ی کوجه فرنگی و از خیلی چیز های دیگر نیز تغذیه میکند)

محیط زندگی ماهی

در دمای زیر ۷ درجه سانتی گراد به صورات جمعی به خواب زمستانی می روند. در آب های شیرین و همچنین گرم و محیطی پوشیده از گیاه را می پسندند.

انواع ماهی کپور

ماهی کپور براساس فلس هایی که دارند به ۴ نوع تقسیم می شوند.

۱ –  فلس دار : این نوع دارای بدنی کامل و پیده از فلس است

۲ – چرمی : یا برهنه که دارای فلس نبوده یا تعداد کمی دارد ( نمونه هایی از این ماهی تا ۳۰کیلو میتوانند وزن داشته باشند و در گزارشاتی ،۴۰ تا ۵۰ سال هم عمر کرده اند)

۳ –  فلس یک ردیفی : دارای یک فلس بوده که در امتدادیک حط جانبی است و همه به یک اندازه هستند)

۴ – آئینه ای : این نوع ماهی هم دارای فلس های نامرتب و آئینه ای شکل هستند.

انواع ماهی کپور (تشخیص با خودتان )

توجه: برای نمایش تصاویر در اندازه اصلی روی آنها کلیک کنید

همه چیز در باره ماهی کپور
همه چیز در باره ماهی کپور

همه چیز در باره ماهی کپور

پرورش ماهی کپور

ماهی کپور هم همانند ماهی قزل آلا در ۱۴۰۰سال قبل از میلاد در چین پرورش آن شروع شد ، و استان های جنوبی کشورمان (مانند استان خوزستان) این نوع ماهی را پرورش می دهند.

موفقیت در پرورش کپور

برای موفق شدن در پرورش ماهی کپور ، باید آنها را به شکل متراکم پرورش داد که در پرورش این نوع ماهی با دارا بودن حداقل امکانات می توان حداکثر بهره برداری را داشت . پرورش این ماهی در مناطق سرد جایی ندارند اما در مناطق گرمسیری جهان که دارای آب گم می باشند پرورش متراکم نیز مرسوم است .درمناطق گرمسیری اران هم پرورش این نوع ماهی دارای الویت است.

منبع: ویکی پدیا

استخر پرورش ماهی

اگر در مناطق گرمسیری کشور هستید ، پرورش این نوع ماهی  توصیه می شود ،برای پرورش  هم میتوانید از استخر پیش ساخته و استخر پرورش ماهی فایبرگلاس استفاده کنید

مراحل پرورش ماهی کپور

گام اول

به دست آوردن اطلاعاتی در مورد ماهی کپور ، مانند خواص آن ماهی، سود ناشی از پرورش آن طی تجربه های دیگر آبزی پروران ، خوراک و شرایط نگهداری آن و…..

گام دوم

برای شروع کار پرورش ماهی ، پرورش دهنده ماهی با مراجعه به اداره شیلات برای اخذ مجوز پرورش ماهی کپور اقدام میکند

گام سوم

در گام بعد فضایی را براساس سرمایه و امکانات خود تهیه میکند تا بتواند ماهیان خود را در آن فضا پرورش دهد

گام سوم

راه اندازی استخر های پیش ساخته ( به این دلیل که یکی ازبه صرفه ترین و مناسب ترین راه برای پرورش ماهی است)  سپس  برای پرورش ماهی استخر ها را آمده سازی و تجهیزات لازم برای پرورش ماهیان را فراهم میکند تا بچه ماهی ها را بعد از خرید وارد استخر کند

گام چهارم

بعد از این مرحله با روش های پرورش و نگهداری ماهیان را پرورش میدهد و بعد را غربال گری و رسیدن به وزن ایده ال ماهیان را برای فروش آمده میکند و روانه بازار میکنید و به این صورت چرخه پرورش ادامه پیدا میکند.

خواص ماهی کپور

کاهش خطر بروز بیماری‌های قلبی، کاهش فشارخون بالا، کنترل وزن، رشد مغز، کمک به افزایش قد، جلوگیری از بیماری، ، سلامت چشم‌ها، کمک به حفظ جوانی ، مفید برای سلامت ذهنی، کنترل کلسترول دارای اثرات ضدالتهابی است، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند، عملکرد دستگاه گوارش را تقویت می‌کند و….

مزایا شغل پرورش ماهی کپور

همه چیز در باره ماهی کپور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *