مسئولین سازمان شیلات آمریکا با توجه به استقبال گسترده آبزی پروران از تولید ماهی تیلاپیا، برای تولید این ماهی ارزشمند دستورالعمل های ویژه ای به تصویب رسانده اند تا از آسیب های احتمالی آن برای محیط زیست جلوگیری نمایند.
به گزارش مسیر اقتصاد، ماهی تیلاپیا از سال ۱۹۶۰ به آبزی پروران آمریکایی معرفی شد؛ در حال حاضر تیلاپیا پس از میگو، ماهی تن و ماهی قزل آلا چهارمین غذای دریایی محبوب بین مردم این کشور است.
مصرف تیلاپیا در آمریکا به طور پیوسته از سال ۲۰۰۲ افزایش یافته است؛ به طوریکه یکباره در سال ۲۰۱۰ مصرف این ماهی در بین آمریکایی ها با افزایشی ۲۰ درصدی روبرو شد.
مردم آمریکا سالانه بیش از ۲۰۰ هزار تن ماهی تیلاپیا مصرف می کنند، به همین دلیل مسئولین سازمان شیلات هر کدام از ایالت های آمریکا با توجه به استقبال گسترده آبزی پروران از تولید ماهی تیلاپیا و افزایش مصرف داخلی آن، برای تولید تیلاپیا دستورالعمل های ویژه ای به تصویب رسانده اند.
در ذیل به بخش های مختلف این دستورالعمل در ایالت لوئیزیانا پرداخته می شود.
الف) قوانین و مقررات مربوط به واردات، مالکیت، پرورش و دسترسی و فروش
۱- باید یک سیستم داخلی برای کنترل آب استخرهای ماهی طراحی شود تا در زمان فیلتراسیون، غربالگری و استرلیزه شدن ماهی در فرایند تولید ماهیان بزرگسال، جوان و بچه ماهیان و تخم ماهی تیلاپیا از آن خارج نشود(فرار نکند).
۲- عمل انجماد ماهی تیلاپیا باید در یک دوره زمانی ۶۰ دقیقه ای با حذف روده و محتویات داخل شکم ماهی و سپس انداختن آن در قالب یخ صورت گیرد.
۳- بچه ماهی موجود در مراکز تکثیر باید از جنس تیلاپیا، اورچرمیس، هیبریدی و ساردران باشند.
۴- مجوز رسمی تولید و نگهداری ماهی تیلاپیا در ایالت لوئیزیانا جهت خرده فروشی باید توسط وزیر شیلات یا جانشین او صادر شود.
ب) روش های درخواست مجوز ماهی تیلاپیا
۱- افراد یا سازمان های که مایل به واردات، صادرات، حمل و نقل، پرورش و فروش زنده ماهی تیلاپیا هستند باید ابتدا اجازه پرورش را از اداره حیات وحش و شیلات را اخذ نمایند.
پ) قوانین حمل و نقل ماهی زنده تیلاپیا
۱- اداره یا شرکت حمل باید حداقل ۲۴ ساعت قبل از حمل و نقل تیلاپیای زنده مجوز این کار را از بخش نظارت بر فعالیت های شیلاتی بگیرد و در این مجوز مسیر، تاریخ، مقصد، وسیله نقلیه حمل و تعداد ماهی تکثیر شده یا زنده موجود در ماشین خود را به اطلاع برساند. همچنین از وزود تیلاپیای که علائم بیمارگونه دارد به به بازار جلوگیری کند.
ت) قوانین مربوط به پرورش ایمن تیلاپیا و سهولت نگه داری از آن:
۱- متقاضی باید به مقامات بخش شیلات نشان دهد که اقدامات مربوط به ایمنی ماهیان را در اماکن پرورش مهیا کرده است.
۲- تغییر یا اصلاح سیستم ایمنی مجاز باید ابتدا به تایید مقامات شیلات برسد.
ث) قوانین پرورش تیلاپیا و سایت های نگهداری از آن:
۱- متقاضی باید هزینه های مربوط به بازرسی های انجام گرفته از وسیله حمل و نقل ماهی، سیستم پرورش و نگهداری زنده آن را تقبل کند.
۲- مقامات اداره شیلات ممکن است در فرایند بازرسی ها از مرکز تولید افراد کاشناس دیگری را برای نمونه گیری و تجزیه و تحلیل کیفیت ماهی تیلاپیا تولید شده رد آن کارگاه را با خود همراه کنند.
۳- مالک باید جهت گرفتن تسهیلات مربوط به تولید تیلاپیا مجوز قانونی کارگاه تولیدی را همراه خود داشته باشد.
۴- این اداره باید در هنگام سیل و سایر بلایا طبیعی تیلاپیای زنده برای پرورش مجدد آن در دسترس خود داشته باشد.
ج) قوانین مربوط به پرورش تیلاپیا در سیستم های نگهداری زنده آن
۱- متقاضی باید شرح و توصیفی دقیق از پرورش تیلاپیا و سیستم نگهداری زنده آن ارائه دهد.
۲- پرورش تیلاییا در سیستم های نگهداری زنده باید از طریق یک سیستم داخلی مورد تایید شیلات صورت گرفته باشد تا تخم ماهی، لارو، بچه ماهی و ماهی بزرگسالان نتوانند فرار کند.
۳- کلیه آب های موجود در تولید یا نگهداری زنده تیلاپیا برای جلوگیری از هر گونه امکان فرار ماهی از سیستم. قبل از خروج از سیستم نگهداری و در زمان نگهداری، به نحوی که اداره آن را مناسب می داند، فیلتر، غربال شده و یا استریلیزه شود.
۴- تمام جنبه های پرورش تیلاپیا یا سیستم نگهداری زنده آن باید به طور کامل از دسترس پرندگان، پستانداران، دوزیستان و خزندگان خارج باشد.
چ) قوانین فرآوری تیلاپیا
۱- تمام تیلاپیاهای پرورشی باید جهت عمل فرآوری با اجازه بخش شیلات منطقه ذبح شده و مرده باشند.
۲- نگهداری تیلاپیای موجود در یک سایت نگهداری باید شامل اطلاعات زیر باشد: زادگاه ماهی، استخر فرآوری و تاریخ آن.
د) قوانین عمومی تیلاپیا:
۱- هزینه های مربوط به پرورش و بازرسی از ماهی تیلاپیا باید ۵۰ دلار باشد که البته مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها ملزم به پرداخت این هزینه نیستند.
۲- مجوز تولید ماهی تیلاپیا باید برای خرده فروشی و تولید توسط شیلات صادر شود.
۳- مدت زمان اعتبار مجوز ۱ سال است.
۴- این مجوز قابل انتقال از فردی به فرد دیگر نمی باشد.
۵- هیچ کسی حق رها سازی تیلاپیای زنده یا تخم آن را در دریا بدون هماهنگی با وزارت شیلات ندارد.
۶- تولید کنندگان تیلاپیا باید یک گزارش سالیانه به وزارت شیلات ارائه دهند.
۷- این وزارتخانه مجاز به استفاده از هر روشی برای جلوگیری از فرار ماهی تیلاپیا از استخرها پرورش می باشد.