لارو ماهی خاویاری و شرایط نگهداری آن
یکی از عواملی که ممکن است باعث از بـین رفـتن تخمها و عدم شرایط بهینه لارو تاسماهی شـود، کمبـود مـواد معـدنی در آب انکویاسـیون اسـت ، کـه موجـب دلمـه شـدن (Coagulate) تخـمهـا میگـردد.

شرایط بهینـه نگهداری لاروتاسماهی:
کنتــرل تعــدادی از پارامترهــای مهــم آب برای ایجاد شرایط بهینـه لارو تاسماهی لازم است.
این پارامترها شامل:
• عوامل فیزیکی : دما و نور
• عوامـل شـیمیایی همچــون: COD،BOD ،DO ،pH، شــوری، قلیائیــت، نیتریت، نیترات، آمونیم، ارتو فسـفات، مـواد سـمی و … میباشد.
شرایط بهینـه لاروتاسماهی شامل:
• دمای 20-17
• pH 8- 7
• غلظــــت اکســــیژن محلــــول 6-11 mg/l میباشد.

• مقدار مناسب اکسیژن محلـول در آب تکثیـر و پـرورش تاسـماهیان در مرحلـه پــس لاروی تاسـماهی و پــیش لاروری آن mg/l 9-7 و در بچــه تاسـماهیان 5 میلـیگـرم در لیتـر مـیباشـد.

•دما یک عامل فیزیکی مهم است و با سـایر عوامـل فیزیکـی، شـیمیایی و مکـانیکی ارتبـاط مسـتقیم دارد.
نکته1: دمـا یـک عامل کنترل کننده متابولیسم
نکته2: غلظت اکسیژن عامـل محدود کننده متابولیسم

• تغییرات pH در اسـتخرهای پرورشـی تـابع غلظـتCO آزاد و کربنـــات و بیکربنـــات مـــیباشـــد.

غلظت نیتریت وآمونیاك :
غلظت یون نیتریت نیز بسـتگی بـه مقـدار اکسـیژن آب ومقدارآمونیاك درآب بستگی بـه pH آب و اکسـیژن محلـول دارد.
: نکته3
تـا وقتـی کـه pH آب و اکسیژن محلول در حد مطلوب میباشد، نیتریت وآمونیاك یـک تهدید برای موجودات استخرها نمیباشـد.
• افزایش نیتریت از یک حد معین میتواند موجب سـمی شـدن و حتـی مـرگ ماهیـان گـردد
مـواد معـدنی:
یکی از عواملی که ممکن است باعث از بـین رفـتن تخمها و عدم شرایط بهینه لارو تاسماهی شـود، کمبـود مـواد معـدنی در آب انکویاسـیون اسـت ، کـه موجـب دلمـه شـدن (Coagulate) تخـمهـا میگـردد.
استرس:
استرس نیز موجب ضـعیف شدن ماهیـان و افـزایش آسـیب پـذیری آنهـا در مقابـل بیمـاریهـای مختلـف مـیشـود.
• بیماریهای عفونی ماهیان وسایر جـانوران آبـزی ازطریق انگلها، باکتریها، قـارچهـا و ویـروسهـا ایجـاد میشوند
• اغلب این بیماریها و ناهنجـاریهـا در اثـر استرسهـای محیطـی و عوامـل وابسـته بـه تغذیـه ایجـاد میشوند.
ویژگیهای آب مناسب برای ماهیان خاویاری:
1- فاقـد آمونیـاك mg/l 0/0
2- نیتریـت کمتـر از mg/l 25/0
3- نیتـــرات کمتـــر از mg/l150
4- pH بـــین 7/0-9
5- اکسیژن بیشتر از mg/l 6
6- دمـای آب کمتـر از C ◦ 28 باشد.
• کـاهش غلظت اکسیژن باعث کاهش مقاومت بچه ماهیان شده و آنها را در مقابل عوامل پاتوژن آسیب پذیر مـینمایـد.
• بنـابراین اسـتفاده از سیسـتمهـای هـواده و پـاكسـازی استخرها از گیاهان موجب جلوگیری از این وضعیت در فصـل گرمـا مـیگـردد. همچنـین موجـب تعـادل سـایر عوامل شیمیایی شده و احتمـال بـروز سـمیت را کـاهش می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *