مواد لازم:

نمک به مقدار لازم برنج1/3 لیوان

ماهی تیلاپیا1 عدد فلفل سیاه به مقدار لازم

نان باگت یک برش

پیازچه3 ساقه

شوید یک دسته کوچک

تخم مرغ1 عدد

آرد سفیدیک فنجان

روغن سرخ کردنی به مقدار لازم


طرز تهیه و دستور پخت:
سلام و وقت بخیر خدمت همراهان همیشگی هیدروفارم، امیدوارم که حالتون خوب باشه و ایام به کام. امروز می خوام یه کتلت خوشمزه رو بهتون آموزش بدم که با گوشت ماهی درست میشه، که ما از گوشت ماهی تیلاپیا استفاده می کنیم. البته اگر اصول اصلی تهیه این کتلت رو یاد بگیرید می توانید اون رو با انواع ماهی ها درست کنید. در رابطه با ماهی مورد استفاده باید بگویم که اگر از ماهی های استخوان درشت استفاده می کنید باید حتما استخوان ها را خارج کرده و بعد آن را چرخ کنید؛ باله، سر و دم را جدا کنید و دور بریزید البته پوست ماهی را می توانید حذف نکنید.

ماهی تیلاپیا بوی زهم کمتری دارد و چربی گوشت آن زیاد است این ویژگی ها موجب می شود که کتلت ما حین سرخ شدن وا نرود؛ این ماهی سرشار از پروتئین و مواد مغذی است، در صورتی که از ماهی تیلاپیا استفاده نمی کنید می توانید به جای آن از ماهی قزل آلا، سالمون و یا شاه ماهی استفاده کنید.

به طور کلی ماهی تیلاپیا برخلاف سایر ماهی ها تیغ و استخوان ندارد و گوشت آن به راحتی فیله شده و چرخ میشود، بوی زهم ندارد و طعم گوشت آن مشابه گوشت مرغ است این ویژگی ها باعث شده که گوشت ماهی تیلاپیا برای درست کردن کتلت مناسب باشد. البته خواص سرشار آن همچون تاثیر آن بر سلامتی و استحکام استخوان را نمی توان نادیده گرفت.

این کتلت را می توانید گرم و یا سرد سرو کنید، به نظر من تزیین آن با سیب زمینی سرخ شده و تکه ایی گوشت ماهی بی نظیر خواهد شد. حالا برویم سراغ مراحل تهیه آن:

مرحله اول روش تهیه کتلت ماهی تیلاپیا:


ابتدا برنج را بپزید؛ برای این منظور 1/3 لیوان برنج را پاک کنید و با آب سرد بشویید. (می توانید برنج را از قبل خیس کنید، حدودا از سه ساعت قبل آن را بخیسانید)

داخل یک قابلمه متوسط تا نیمه آب بریزید و روی حرارت گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید سپس مقداری نمک داخل آن بریزید. وقتی آب شروع به قل زدن کرد برنج را به آن بیافزایید و حرارت گاز را ملایم کنید تا برنج با آب بپزد؛ توجه داشته باشید که آب باید به مقداری باشد که برنج ها در آب کاملا شناور باشند.

کتلت ماهی تیلاپیا

مرحله دوم روش تهیه کتلت ماهی تیلاپیا:
یک عدد ماهی تیلاپیای متوسط اندازه را پاک کنید. باله، سر و دم ماهی را جدا کنید، محتویات درون شکم ماهی را خالی کنید، پولک را بتراشید و آن را با آب سرد شستشو دهید.

کتلت ماهی تیلاپیا

ماهی فیله شده را با چرخ گوشت یا غذاساز چرخ کنید و گوشت چرخ شده ماهی را داخل یک کاسه مناسب بریزید و کنار بگذارید.

کتلت ماهی تیلاپیا

مرحله سوم روش تهیه کتلت ماهی تیلاپیا:
به سراغ برنج بروید، اگر دانه های برنج نرم و پخته شده بود، گاز را خاموش کنید و محتویات درون قابلمه را داخل یک آبکش برگردانید با مقداری آب سرد برنج را شستشو دهید و کنار بگذارید تا آب اضافی برنج خارج شود.

کتلت ماهی تیلاپیا

مرحله چهارم روش تهیه کتلت ماهی تیلاپیا:
یک تکه برش نان باگت را با کمی آب خیس کنید تا کاملا نرم شود سپس آب اضافی آن را بگیرید، آن ها را به قطعات کوچک تکه تکه کنید.

یک عدد تخم مرغ را بشکنید و به گوشت چرخ شده ماهی اضافه کنید، کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید.

کتلت ماهی تیلاپیا

حالا تکه های نرم شده نان، شوید ساطوری شده، پیازچه خرد شده و برنج پخته شده را هم بی افزایید حالا همه مواد را حسابی هم بزنید، در آخر مواد را با دست ورز دهید.

کتلت ماهی تیلاپیا

مرحله پنجم روش تهیه کتلت ماهی تیلاپیا:
در این مرحله باید کتلت ها را آماده کرده و در روغن سرخ کنید، برای این منظور به اندازه یک توپ کوچک از خمیر کتلت بردارید و در کف دست صاف کنید، کتلت های آماده شده را در ظرف آرد بغلتانید و کنار بگذارید. (از یک فنجان آرد سفید استفاده کنید و آن را الک کرده و داخل یک بشقاب بریزید)

کتلت ماهی تیلاپیا

برای سرخ کردن، داخل یک تابه مقداری روغن بریزید و کتلت ها را دانه دانه در کف تابه بچینید و اجازه دهید با حرارت ملایم سرخ شوند.

کتلت ماهی تیلاپیا

پس از سرخ کردن ساده آن ها را داخل ظرف مناسب بجینید و با سیب زمینی سرخ کرده و تکه ایی ماهی تیلاپیلای سرخ شده و سس سیر سرو کنید. نوش جان

کتلت ماهی تیلاپیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *