کت فیش معمولی – لجن خوار: تنوع خانوادهی کت فیش ها بسیار زیاد است  و برخی از گونه های آن ها شباهت های زیادی به یکدیگر دارند و گاه با یکدیگر اشتباه گرفته می  شوند  . به طور کلی چند گونه از کت فیش ها در ایران با نام لجنخوار شناخته می شوند و با توجه به رنگ و طرح پوشتشان از هم تمیز داده می شوند مثل لجنخوار شکلاتی ، رویال ، آلبینو ، خال خال و …

این  ماهی شناخته شده ترین کت فیض در بین  آکواریوم داران است و به اسم لجنخوار معمولی شناخته می شود توع  باله بلند این ماهی نیز در اکثر مغازه های ماهی های زینتی موحود و در دسترس است . این گونه کت فیش ها در اغلب قریب به اتفاق آکواریوم های خانگی دیده می شوند ، ماهی هایی که نه به خاطر جذابیتشان بلکه به خاطر ویژگی کف خواری و حلبک خوار بودن مورد توجه قرار دارند .

این گونه از کت فیش ها از جمله ماهی های شبرو و  خجالتی است ، لذا فراهم کردن فضاهایی برای پنهان شدن در طول روز باعث کاهش استرس این ماهی می شود . گهگاه برای گرفتن اکسیزن به سطح آب می آید و معمولا در برابر بیماری ها مصون است .

این ماهی معمولا تا حداکثر اندازه ی 20 – 25 سانتی متر خرید و فروش می شود و اندازه های بزرگتر معمولا خریدار چندانی ندارد . پس یا باید این ماهی را تا آخر عمر در تانک خود نگه دارید و با وفتی که به اندازه ی گفته شده رسیدند به نوعی آنها را رد کنید. 

کت فیش معمولی - لجن خوار
کت فیش معمولی – لجن خوار

خصوصیت و نگه داری از کت فیش معمولی (معروف به لجنخوار )

Hypostomus plecostomusنام علمی :

نام های رایح و بازاری : کت فیش ، کت فیش معمولی ، لجنخوار ، لجنخوار معمولی ، کت و …

نگه داری :  نگه داری این ماهی نیاز به تجربه و مهارت خاص ندارد . البته رشد نسبتا سریع این ماهی و با توجه به اینکه جز ماهی های بزرگ آکواریومی است ممکن است برای تانک ها کوچک ایجاد اشکال کند .  

حداکثر انداز لجنخوار معمولی : در حدود 45 تا 50 سانتی متر

طول عمر : 10 – 15 سال

رفتار و خلق و خوی کت فیش معمولی :  این ماهی صلح جوست ، البته ممکن است قلمرو طلب باشد و نسبت به دیگر کت فیش ها و ماهیان کفزی واکنش نشان دهد .  

تکثیر و تولید مثل : تکثیر این ماهی در تانک های خانگی بسیار مشکل است .

اندازه ی تانک : اندازه ی تانک اهمیت چندانی ندارد البته برای رسیدن به حداکثر انداره نیاز یه 55 گالون آب داریم .

ماهیان سازگار : با همه توع ماهی قابل نگه داری است . البته برای نکه داری همزمان با ماهیان کفزی و دیگر کت فیش ها  و نیز همنوعش باید به سایز آکواریوم و فضاهای موجود در آن توجه کنید . برخی از ماهیان بزرگ جثه و خشن نیز ممکن است به این ماهی حمله کنند که معمولا بعد از مدتی دست از سر لجنخوار  برخواهند داشت .

تغذیه ی کت فیش : این ماهی جلبک خوار است ، البته خرده غذاهای ریخته شده به کف آکواریوم را  هم می خورد . برای شادابی بیشتز این ماهی می توانید از غذاهایی مخصوص کت فیش ها استفاده کنید . این ماهی با افزایش سن کم کارتر شده و  جلبک های کمتری را از روی شیشه ها می خورد فلذا نیاز مبرمی به غذاهای مخصوص پیدا می کند .

محدوده ی شنا :  کفزی است  و معمولا در جاهای تاریک و محل تقاطع شیشه ها دیده می شود . در شب فعالیت بیشتری پیدا می کند .

تشخیص جنسیت : تفاوت قابل ذکری بین نر و مادهی اسن کت فیش وجود ندارد .

آب مناسب برای کت فیش : لجنخوارها ماهی های بسیار سازگاری هستند و طیف گسترده ای از تعییرات آب ا تحمل می کنند حتی در آب های تا حدی شور نیز قادر به ادامه ی زندگی هستند .

کت فیش معمولی - لجن خوار
کت فیش معمولی – لجن خوار

درباره فیلماهی اینجا بخوانید

منبع :آمودریا

کت فیش معمولی – لجن خوار

ماهیان آب‌های داخلی

شناخت ماهیان آب‌های داخلی ایرانآب‌های داخلی ایران شامل دو حوضه عظیم در شمال و جنوب و چندین حوضه کوچک و بزرگ داخلی است. با احتساب گونه‌های جدید گزارش شده در چند سال اخیر از کپورماهیان، رفتگرماهیان و لوچ ماهیان، تاکنون بیش از 200 گونه ماهی آب شیرین و لب شور از ایران گزارش شده است…

درباره سوپرورم(Superworm)

طبقه بندی علمی سوپرورم پادشاهی حیوان فیلوم بندپایان کلاس حشره سفارش کولئوپترا خانواده Tenebrionidae جنس زوفوباس نام علمی زوفوباس راهنمای کامل ما برای طبقه بندی حیوانات را بخوانید . وضعیت حفاظت از سوپرورم فهرست نشده است مکان های سوپرورم آفریقا آسیا آمریکای مرکزی اوراسیا اروپا آمریکای شمالی اقیانوسیه آمریکای جنوبی مکان های سوپرورم حقایق سوپرورم…

پرورش عقرب از خیال تا واقعیت(Scorpiones)

پرورش عقرب از خیال تا واقعیت(Scorpiones) شرکت‌کنندگان دوره‌های پرورش عقرب از کلاهی که به سرشان رفته می‌گویندکسی «زهر» ما را نمی‌خرد شاکیان دوره‌های پرورش عقرب می‌گویند گرفتن زهر عقرب ممکن نیست مهتاب جودکی| زهر، پول است، اگر خریدار داشته باشد. فقط باید یک آدم کاربلد پیدا کرد و یک خریدار خوب. اما آنها که پول خرج…

بیماری نیوکاسل (Newcastle  disease)

بیماری نیوکاسل (Newcastle disease)۱۲۹۵ بیماری نیوکاسل (Newcastle  disease) بیماری نیوکاسل  یک بیماری به شدت واگیر است که پرندگان پرورشی چون مرغ، بوغلمون، غاز، اردک، قرقاول، کبک و سایر پرندگان بزرگ جثه چون شتر مرغ، امو (Emu)، ریا (Rhea) و حتی پرندگان زینتی چون کبوتر، طوطی و قناری را درگیر میکند. حساسیت پرندگان مختلف به بیماری…

مرغ و خروس نژاد سبرایت

مرغ و خروس نژاد سبرایت مرغ و خروس نژاد سبرایت سبرایت یا همان مرغ مینیاتوری گونه ای از مرغ های زینتی می باشد که اغلب به دلیل زیبایی خود مورد توجه پرورش دهندگان قرار گرفته است، این مرغ به دلیل جسم کوچک و تخم گذاری پایین خود صرفه اقتصادی ندارد و بیشتر در کشورهایی اروپایی…

پرورش مرغ زینتی یا تزئینی 0 تا 100

پرورش مرغ زینتی یا تزئینی 0 تا 100 در این مقاله قصد داریم به بررسی موضوع پرورش مرغ زینتی بپردازیم. از زمان های گذشته تا به امروز بشر علاقه بسیار زیادی به پرندگان داشته و کم و بیش در اکثر منازل از پرندگان مراقبت می کنند. رفته رفته با پیشرفت تکنولوژی و پرورش مرغ های…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *